Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat in conferinta de presa de marti, legata de palmaresul Politehnicii Timisoara, ca TAS nu a tinut cont de un document din 2002, ajuns prea tarziu la Lausanne, dupa decizia favorabila lui Zambon, dar
Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat in conferinta de presa de marti, legata de palmaresul Politehnicii Timisoara, ca TAS nu a tinut cont de un document din 2002, ajuns prea tarziu la Lausanne, dupa decizia favorabila lui Zambon, dar pe baza caruia s-a luat decizia CAF, favorabila lui Iancu. Stefan sustine ca documentul in cauza este o Hotarare Judecatoreasca a Tribunalului Timis, prin care se atesta ca Asociatia Fotbal Club Politehnica Timisoara, cea care a detinut palmaresul, culorile si imnul, continua sa existe si nu s-a transformat in SC FC Politehnica Timisoara SA, care activeaza in Liga a III-a si este patronata de Zambon (act anuntat ca ultima noutate de gruparea lui Iancu, dupa aflarea deciziei TAS). In schimb, Zambon detine documente din care rezulta ca insasi AS FC Politehnica, prin transformarea ulterioara in SC FC Politehnica 2002 Timisoara, recunoaste, in 2003, ca nu ea este continuatorea vechii Politehnici, ci tocmai SC FC Politehnica SA!
"Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate clubului detinut de Marian Iancu in litigiul cu cel patronat de Claudio Zambon pentru ca a avut aceasta Hotarare Judecatoreasca. Din pacate, acest document nu a fost transmis si TAS, iar cand a ajuns acolo aceasta instanta nu a mai tinut cont de el", a spus Stefan. Acesta a precizat ca ASFC Politehnica Timisoara exista si in prezent (probabil prin SC FC Politehnica 2002 Timisoara), dar nu mai are echipa in nici o divizie si nici nu mai este membru afiliat al FRF. "ASFC este detinatoarea de drept a palmaresului. Iar faptul ca nu mai e membru afiliat al FRF nu interzice detinerea acestui palmares. Din informatiile pe care le am, ASFC apartine unor persoane private si nu municipalitatii", a declarat Stefan.
Istoricul juridic al cazului
In 1999, Claudio Zambon a preluat ASFC Politehnica de la municipalitate, insa dupa o cearta cu autoritatile locale renunta la finantarea echipei, in 2001, si infiinteaza, in 2002, SC FC Politehnica Timisoara SA, pe care o inscrie in Divizia C si o muta la Dragasani (echipa care acum evolueaza in Liga a III-a, la Bucuresti), cu numar de inregistrare provizoriu la AJF Timis. Intre timp, AS FC, reprezentata de Adrian Craciun, se transforma in SC FC Politehnica 2002 Timisoara SA, ceilalti membri fondatori fiind Constantin Andrei, Alexandru Dumitrascu, Zaharie Gheorghescu si Ion Marinescu, toti cu domiciliul in orasul de pe Bega. Dupa ce SC FC Politehnica 2002 a fost inscrisa la Registrul Comertului, Zambon a declansat un proces si a cerut desfiintarea acestei societati, pe motiv ca statutul ei a fost copiat dupa cel al SC FC Politehnica Timisoara SA, preluand astfel intregul patrimoniu al ASFC. In 2003, partile ajung la o intelegere prin care din actul constitutiv al lui SC FC Politehnica 2002 se renunta la paragraful care prevedea ca aceasta societate este continuatoarea ASFC Politehnica (din acest moment, SC FC Politehnica Timisoara SA primeste numar de inregistrare definitiv), iar Zambon nu se mai prezinta la procesul care se termina cu recunosaterea SC FC Politehnica 2002 (de aici Hotararea Judecatoreasca pe care s-a bazat Iancu, sustinut de Stefan). Modificarea apare insa la Registrul Comertului, printr-un act aditional la actul constitutiv al SC FC Politehnica 2002, semnata de asociati si care prevede, ca articol unic, urmatoarele: "Se renunta la urmatorul aliniat: <<Societatea preia intregul patrimoniu al AS FC Politehnica Timisoara, conform proces-verbal nr. 2 din 18.02.2002, care se reorganizeaza in aceasta forma juridica conform legii (...)>>. Prezentul act aditional modifica corespunzator actul constitutiv al societatii" (facsimil 1). MTS inregistreaza modificarea pe 27.02.2003 (facsimil 2). Mai mult, pe 4 iunie 2003, in incheierea de autentificare efectuata in fata notarului public Edit Incze, SC FC Politehnica 2002 Timisoara, prin administratorul Adrian Craciun, declara ca este "o societate noua si distincta fata de SC FC Politehnica Timisoara SA" si recunoaste ca "SC FC Politehnica Timisoara SA este continuatoarea de drept a AS FC Politehnica Timisoara, rezultata prin transformarea acesteia din urma in societate comerciala in conformitate cu dispozitiile legii". In plus, SC FC Politehnica 2002 sustine ca nu are nici un fel de drept fata de SC FC Politehnica (facsmil 3).
Apare si AEK-ul lui Dobos
Intre timp, Anton Dobos a promovat in Divizia A cu AEK Bucuresti - fosta Fulgerul Bragadiru - si muta echipa la Timisoara, cu numele "Poli" AEK. Societatea lui Dobos este cumparata de Marian Iancu, iar numele nou este FCU Politehnica Timisoara. In 2006, SC FC Politehnica 2002 devine actionar la FCU Politehnica, prin intermediul lui Constantin Andrei. Din acest motiv, Iancu sustine ca detine palmaresul - care ar fi apartinut lui SC FC Politehnica 2002, conform Hotararii Judecatoresti din 2002 invocata de Stefan - insa juristul FRF nu s-a referit deloc la adresa MTS, la incheierea de autentificare si nici la actul aditional la actul constitutiv al SC FC Politehnica 2002, documente din 2003 detinute de Zambon! Mai mult, desi Stefan sustine ca respectiva Hotarare Judecatoreasca n-ar fi ajuns la TAS, Zambon a declarat ca instanta de la Lausanne a avut la dosar acest act, precum si cele care i-au urmat in legatura cu patrimoniul lui AS FC Politehnica Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.