Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Marian Sintion l-a acuzat ieri pe ministrul Vasile Blaga ca a facut presiuni asupra sa pentru a renunta la unele anchete care-i priveau pe sefi din Politie, Jandarmerie sau din MAI. Ministrul Blaga neaga
Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Marian Sintion l-a acuzat ieri pe ministrul Vasile Blaga ca a facut presiuni asupra sa pentru a renunta la unele anchete care-i priveau pe sefi din Politie, Jandarmerie sau din MAI. Ministrul Blaga neaga si cere dovezi, amenintind cu tribunalul. Adjunctul lui Sintion, Gheorghe Manea, confirma presiunile si demisioneaza de la DGA. Versiunea lui Blaga este sustinuta de Virgil Ardelean, cunoscut mai ales cititorilor de presa de investigatii. O poveste cu acuzatii fara probe momentan, in care, oricit ai incerca sa fii echidistant, n-ai cum sa nu-i atribui lui Sintion rolul de baiat bun. Si asta pentru ca multi dintre cei contra carora a vorbit fostul sef al DGA sint clienti vechi de-ai presei, ziarele acuzindu-i, de-a lungul timpului, de cite in luna si in stele, fara ca acest lucru sa le dauneze in vreun fel carierei. Chiar si de ar fi sa nu dam crezare din prima intelepciunii populare care ne spune ca nu iese fum fara foc, mai pot avea si jurnalistii iluzii optice, cantitatea mare de fapte care i s-au reprosat, bunaoara, lui Pavel Abraham, fiind un argument ca ministrul Blaga nu se omoara cu firea cind vine vorba despre salubrizarea sistemului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.