Dupa ce a intors decizia federatiei de la Bucuresti privind palmaresul lui Poli, FIFA a cerut si actele in baza carora Srhoj si Abiodun au ajuns in Banat, dupa ce o decizie definitiva ii daduse lui FC National.Suporterii Politehnicii sint decisisa protesteze si nu vor retragereaechipei din campionat. La 18 ani de la Revolutie, Timisoara este din nou epicentrul unor miscari violente, de data aceasta in fotbal. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a intors o decizie a FRF, obligind forul de la Bucuresti sa raporteze pina la 23 martie schimbarea numelui, a emblemei si a culorilor Politehnicii Timisoara. Ieri, FRF a mai primit un pumn in plex: FIFA a cerut toate actele in baza carora fotbalistii Srhoj si Abiodun au ajuns la Poli. Atit in scandalul „Palmaresul", cit si in litigiul dintre FC National si Timisoara pentru cei doi stranieri, Mircea Sandu a fost acuzat de imixtiuni in deciziile comisiilor pentru a favoriza clubul din Banat. Kassai, acuzat de trafic de influenta

Marian Iancu, presedintele lui Poli Timisoara, a avut o criza de nervi la aflarea deciziei TAS privind numele echipei pe care o conduce. „Kassai e un monument de minciuna si un escroc, iar Lupescu e incompetent", a tunat petrolistul penal de la Poli. Contrar asteptarilor, dinspre FRF nu a venit nici o veste legata de vreo actiune in justitie sau la propriile comisii. Secretarul general Adalbert Kassai a replicat timid, facind aluzie la saptaminile petrecute de Iancu in arest, iar Lupescu i-a dat un ultim avertisment public acuzatorului sau. Iancu a supralicitat ieri, anuntind ca Dumitru Dragomir si Kassai i-au propus sa il ajute in viitor, pentru a-i cumpara tacerea, in cazurile in care este implicata Poli. Imaginea FRF este corodata serios de ceea ce se intimpla in aceste zile cu Timisoara si a convocat pentru astazi un Comitet Executiv pentru a intruni Adunarea Generala in cadrul careia sa se ia masurile impuse de FIFA.

Timisoara protesteaza tardiv

Autoritatile locale au trimis marti o scrisoare catre secretarul general al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care solicita dreptate in cazul palmaresului gruparii de fotbal Politehnica Timisoara. Actul este semnat de primarul Gheorghe Ciuhandu, de viceprimarul Adrian Orza, de presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si de rectorul Universitatii Politehnica, Nicolae Robu.

Adrian Orza a declarat ca „cei de la TAS au fost fie dezinformati, fie in necunostinta de cauza". Oficialul a adaugat ca declaratia presedintelui Marian Iancu privind retragerea de la Poli a fost una de moment, „data la nervi si presiune". Situatia actuala a fost generata si de lipsa de implicare a factorilor locali, care au neglijat echipa ani buni, desi Politehnica este unul dintre cele mai tari branduri ale orasului.

Suporterii anunta proteste ample la meciul de simbata, cu omologii lor de la Iasi, sub sloganul „Luptati pentru Poli-Acum". Ei vor imparti fluturasi in tot orasul pentru ca stadionul sa fie arhiplin la meciul cu Poli Iasi. Fanii au gasit si solutii juridice de rezolvare a problemei, propunind ca noua societate sa se numeasca FC Politehnica Timisoara 2002, iar toate activele, inclusiv jucatorii, sa se transfere aici, astfel incit decizia Tribunalului de la Lausanne sa ramina fara obiect.

Iacov continua sa surprinda

Cea mai socanta evolutie in aceste evenimente o are Constantin Iacov, patronul lui FC National. El a cumparat palmaresul lui Poli de la Zambon si vrea sa cumpere un loc in prima liga de la una dintre echipele ce vor promova anul acesta, pentru a incropi o noua echipa la Timisoara. „Am vorbit cu citiva oameni de afaceri foarte puternici din oras si, daca vom gasi un stadion, vom juca acolo", a declarat ieri Iacov.