Federatia Educatiei Nationale (FEN) a dat in judecata Guvernul pentru nerespectarea Legii 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice in in
Federatia Educatiei Nationale (FEN) a dat in judecata Guvernul pentru nerespectarea Legii 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii didactice in invatamantul preuniversitar.
Un comunicat de presa al Federatiei, a anuntat ca, in paralel, organizatia a trimis presedintelui Traian Basescu si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului un memoriu in care a prezentat stadiul actual al indeplinirii prevederilor actului normativ. Institutiile in cauza sunt cele care au atributii in sesizarea procurorilor cu privire la nerespectarea legilor de catre membrii Guvernului. "Potrivit legii, MEdC, impreuna cu Ministerul Finantelor, trebuia sa elaboreze, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ, normele metodologice. Cu toate acestea ar fi trebuit aprobate prin hotarare de Guvern, inca din data de 30 ianuarie, acest lucru nu s-a intamplat nici pana la ora actuala. Prin aceasta atitudine, Executivul se plaseaza deasupra legii si pericliteaza interesele de perfectionare profesionala a peste 240.000 de cadre didactice", a comunicat Catalin Croitoru (foto), presedintele FEN. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.