Capitanului nationalei i-a fost scos ghipsul, insa inca nu se stie daca va juca impotriva Olandei.Chivu a fost declarat netransferabilde AS Roma. O saptamina a trecut de cind Cristi Chivu a fost supus interventiei chirurgicale de refacere a piramidei nazale, timp in care a purtat o masca de ghips menita sa-i protejeze nasul. Marti seara aceasta i-a fost indepartata si inlocuita cu un bandaj pe care capitanul nationalei Romaniei va trebui sa-l poarte in urmatoarele sapte zile, pina cu doua zile inaintea partidei cu Olanda. Vestea buna este ca el se va putea antrena in aceasta perioada, de ieri reluindu-si sedintele de pregatire cu echipa de club, insa in functie de evolutia starii de sanatate va putea sti daca intra in teren in meciul de la Rotterdam. „Si eu ii intreb pe doctori"

Pe de alta parte, convocarea la echipa nationala trebuie onorata luni, 19 martie, data pina la care Chivu nu-si va incheia socotelile cu clinica din Roma, la care a fost operat. Oricum, este sigur ca el nu va putea evolua intr-o partida oficiala pina cel putin la ora meciului Olanda-Romania. „Cred ca intrebarea cea mai frecventa priveste prezenta mea pe teren la Rotterdam. E o intrebare pe care o pun si eu doctorilor, un gind pe care-l am de acum o saptamina, cind eram pe teren la Lyon, ma intrebam acelasi lucru, constient de faptul ca suferisem o fractura de piramida nazala. As vrea sa va pot raspunde, dar raspunsul, daca poate fi numit asa, inca sta sub semnul intrebarii", a declarat capitanul echipei nationale, pe blogul sau.

Chivu, fara masca

„Am ceva dureri la nas si cap in urma impactului cu solul, dar sper ca miine (n.r. joi) sa fie mai bine. Zilele ce urmeaza sint decisive. Sper sa fie bine", a precizat Chivu, care a adaugat ca masca de protectie nu a fost facuta pentru ca el are inca fata tumefiata si nu i se pot lua masurile exacte. „Pentru citeva minute mi-am vazut noul nas. E bine, nu mi-a schimbat fizionomia fetei, e foarte drept, iar faptul ca respir pentru prima oara in ultimii zece ani ma face sa afirm ca interventia a fost reusita", a mai spus fundasul nationalei.

Navarro, sapte luni pe tusa Chiar daca nu a primit cartonas, UEFA il va judeca pe autorul agresiunii, brazilianul Fred, saptamina viitoare. Pentru o duritate similara, ieri David Navarro a fost suspendat pentru sapte luni, din toate competitiile, de catre Comisia de Disciplina a UEFA. De asemenea, UEFA a decis amendarea gruparilor Valencia si Internazionale Milano cu cite 250.000 de franci elvetieni.