Aceasta este posibil in multe alte tari. In Romania, solutia clasica a dus, insa, la certuri fara sfarsit, la eroziune si, in final, la gripajul unor functii importante ale statului.
Un ultim exemplu este ordonanta de amanare a alegerilor europ
Aceasta este posibil in multe alte tari. In Romania, solutia clasica a dus, insa, la certuri fara sfarsit, la eroziune si, in final, la gripajul unor functii importante ale statului.
Un ultim exemplu este ordonanta de amanare a alegerilor europarlamentare, initiata de premierul liberal Calin Popescu Tariceanu, dar pe care ministrul democrat al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, refuza sa o semneze. Deocamdata. O situatie anormala, dar departe de a fi atipica. Ea nu impiedica totusi Partidul Democrat sa fie chiar acum aliat cu liberalii... Un aliat cu comportament de adversar! Nici Curtea Constitutionala nu poate pune capat ambitiilor! Ele sunt exacerbate de subordonarea rigida a Partidului Democrat fata de presedintele-jucator, cum s-a autodefinit. Incetarea acestei subordonari constitutionale ar fi binevenita, seful statului limitandu-se la atributiile conferite de Constitutie. Daca PD-ul ar deveni un adevarat aliat iar liberalii si democratii nu s-ar mai insela sistematic (democratii vrand sa-i izgoneasca pe liberali din arena politicii) atunci trecutul incarcat ar putea fi uitat. De ce sa nu li se impuna, deci, politicienilor romani o uitare de sine in interes national?
Ea ar deschide dupa catva timp calea pentru alegeri anticipate; liberalii le evita deocamdata, dar le-ar putea trece onorabil intr-un viitor nu prea indepartat, reabilitandu-se moral, cantarindu-si strategic fiecare pas si profitand de erorile adversarilor, desigur.
Alianta cu stanga nu-i insa o solutie!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.