Lindab Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala a producatorilor de profile metalice si sisteme de ventilatii pentru constructii, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, in crestere cu 26% fata
Lindab Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala a producatorilor de profile metalice si sisteme de ventilatii pentru constructii, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, in crestere cu 26% fata de nivelul din 2005.
"Anul 2006 a fost foarte bun la nivel de grup, iar in Romania am avut cei mai buni indicatori din Europa Centrala si de Est, pentru ca ne-a ajutat dezvoltarea pietei si ne va ajuta si in acest an.
Evolutia de care ne bucuram nu poate fi pusa doar pe seama cresterii pietei constructiilor", a declarat directorul general al companiei, Andrei Sulyok.
Potrivit responsabilului Lindab, profilele metalice - destinate, in proportii egale, cladirilor rezidentiale, respectiv industriale si comerciale - au totalizat, in cifra de afaceri a firmei, 36 de milioane de euro, diferenta de doua milioane de euro fiind reprezentata de sistemele de ventilatie.
Totodata, exporturile companiei, realizate in mai multe tari din Europa de Est, reprezinta circa 10% din cifra de afaceri.
Firma va incepe sa produca, in luna martie, grinzi usoare, segment de piata estimat, pentru acest an, la 28 de milioane de euro. Compania a investit in acest an 500.000 de euro pentru relocarea unei linii de productie a grinzilor din otel din Ungaria.
"Segmentul grinzilor usoare a inregistrat anul trecut, conform aprecierilor specialistilor, valoarea de 22 milioane de euro. Pentru 2007 estimarile ajung undeva in jurul unei cresteri de 30%", a declarat directorul de vanzari al firmei, Laurentiu Irimia.
"Am ales sa producem acest tip de grinzi in Romania pentru a reduce timpii de livrare si costurile de productie si tranport, reduceri care se vor reflecta implicit in pretul produselor. Practic, timpul a fost redus de la circa doua saptamani, la 7-10 zile ", a mai declarat Irimia.
De asemenea, in anul in curs Lindab intentioneaza sa creasca aria de distributie a produselor firmei, care se realizeaza in prezent prin peste 200 de parteneri. "Vom pune accent nu atat pe distribuirea fizica a produselor noastre, desi vom lua in calcul si orasele in care nu avem inca parteneriate si puncte de distributie. Ne vom concentra insa pe calitatea actului de distributie si vanzare si strangerea parteneriatelor", a mai afirmat Laurentiu Irimia.
Lindab este prezent in Romania din anul 1994, prin intermediul a doua divizii de profile metalice si sisteme de ventilatie. Compania detine o fabrica in localitatea Stefanestii de Jos din judetul Ilfov.
Pana in prezent, Lindab a investit pe piata romaneasca circa 8,4 mil. euro. Reprezentantii companiei estimeaza ca investitiile totale se vor plasa, la finele anului, la noua milioane de euro, suma care nu include doua proiecte, aflate in curs de derulare, privind doua linii de productie, cate una pentru fiecare divizie a firmei.
Grupul Lindab a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 805 milioane euro, in crestere cu 22% fata de anul precedent.
Grupul are sediul central in Suedia, desfasoara activitati in 28 de state si detine unitati de productie in 19 tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.