Internationalul roman a evitat elegant sa-i dea o replica lui Zamparini, care l-a facut "tiganus priceput". Presedintele lui Palermo a venit cu explicatii menite sa linisteasca spiritele, l-a comparat pe Mutu cu Maradona si a spus ca, in viziunea
Internationalul roman a evitat elegant sa-i dea o replica lui Zamparini, care l-a facut "tiganus priceput". Presedintele lui Palermo a venit cu explicatii menite sa linisteasca spiritele, l-a comparat pe Mutu cu Maradona si a spus ca, in viziunea sa, "tiganus" este echivalent cu inteligent.
Adrian Mutu a fost chestionat de foarte multe ziare din Italia dupa ce a fost jignit de Maurizio Zamparini, presedintele lui US Palermo, insa a evitat elegant sa-i raspunda celui care l-a numit "tiganus priceput". "Nu raspund la provocari! Nu am nici o intentie sa dau vreo replica la astfel de provocari", a fost singura reactie a fotbalistului care a marcat un gol controversat in meciul de duminica, impotriva lui Palermo, starnind mania presedintelui sicilian. Vazand amploarea reactiilor negative impotriva sa, printre care si acuze de rasism si xenofobie, Zamparini a incercat ieri sa o dea la intors, sustinand ca apelativul pe care l-a folosit pentru a-l jigni pe Mutu a fost, de fapt, un compliment! "Vreau sa spun inca o data ca nu am vrut sa-l jignesc pe Mutu. Tiganus se dorea a fi un compliment pentru jucator. Mutu, cand era inca un copil, traia intr-o tara care cu greu avansa, din cauza regimului comunist. Acolo, toti copii romani au invatat sa se descurce dezvoltandu-si inteligenta, pentru a trai cat mai bine posibil. Cuvantul tiganus este sinonim, din punct meu de vedere, cu istetime, inteligenta. In ceea ce priveste golul din meciul cu Palermo, Mutu nu a demonstrat rautate sau lipsa de fair-play, ci doar istetime. Acelasi lucru este valabil si pentru Maradona, care nu a trait in cele mai bune conditii cand era mic. Gratie capacitatii de a se descurca si a istetimii sale si-a construit propria poveste. Ca de exemplu acel gol cu mana, inscris in meciul cu Anglia si care a adus nationalei Argentinei, Cupa Mondiala de fotbal", a spus Zamparini. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.