Ei au aprobat in unanimitate proiectul de lege privind accesul la informatiile clasificate, initiat de democratul Costica Canacheu, potrivit caruia categoriile de persoane mentionate nu vor mai trece prin verificarile de tip ORNISS atunci cand sunt v
Ei au aprobat in unanimitate proiectul de lege privind accesul la informatiile clasificate, initiat de democratul Costica Canacheu, potrivit caruia categoriile de persoane mentionate nu vor mai trece prin verificarile de tip ORNISS atunci cand sunt validati in functiile respective. Presedintele Comisiei de aparare, Mihai Stanisoara (PD), a declarat ca paramentarii, ministrii, premierul si presedintele vor primi informatii strict in baza necesitatii lor de a cunoaste acele informatii. "Cineva de la Comisia de cultura nu va primi informatii de securitate pentru ca nu au legatura cu obiectul de activitate", a sustinut Stanisoara.
El a precizat ca singura garantie ca aceste persoane nu vor folosi informatiile primite in alt scop decat cel pentru care le-au solicitat este data de votul popular. Democratul a sustinut ca, prin acest vot, legislatia romana se pune de acord cu cea a tarilor europene. Reprezentantul ORNISS a protestat fara succes, aratand ca necesitatea certificatului este prevazuta in alte doua legi care sunt in acord cu cerintele NATO si UE. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.