"Elevator" la Praga
Spectacolul "Elevator" (montat in Bucuresti la Teatrul Foarte Mic, in regia Adrianei Zaharia, si la Teatrul de Luni de la Green Hours, in regia lui Gabriel Pintilei, iar in Cehia la Teatrul Leti din Praga, sub patronajul ICR Praga) de Gabriel Pintilei va participa la Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Kralove, care se va desfasura la sfarsitul lunii iunie, la Praga. Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Kralove este cea mai mare manifestare de gen din spatiul slav central-european (Cehia, Slovacia, Polonia), precizeaza Institutul Cultural Roman din capitala Cehiei. (L.D.)
Cautam scenaristi!
Si anul acesta, HBO va organiza Concursul de scenarii in parteneriat cu APFR (Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Inscrierea scenariilor in concurs se va face numai prin intermediul site-ului www.hbo.ro/concursscenarii (aici regasindu-se toate informatiile legate de competitie) pana la data de 15 aprilie. Pe 21 mai vor fi anuntati cei trei finalisti ai categoriilor scenariu de lung-metraj si scenariu de scurt metraj. Castigatorii vor fianuntati in cadrul TIFF (1-10 iunie) la Cluj-Napoca. Ca in anii precedenti, toti finalistii pot avea scenariul publicat pe www.liternet.ro printr-un acord cedat prin intermediul unui checkbox pe parcursul inscrierii in concurs. (L.D.)
Expozitie din "peisajul european"
De maine si pana pe 5 aprilie, Institutul Cultural Roman (ICR) va fi gazda expozitiei "Monumentele istorice - Repere ale identitatii culturale romanesti", al carei vernisaj este programat la orele 13.00. Organizata de Uniunea Nationala a Restauratorilor de Monumente Istorice in parteneriat cu ICR, expozitia cuprinde o selectie de fotografii care demonstreaza cum relicve arhitectonice - multe dintre ele ajunse intr-o stare de avansata degradare - pot redeveni adevarate bijuterii carora, gratie pasiunii pentru lucrul bine facut, li se ofera o noua viata. Evenimentul evoca spiritul Conventiei Europene a Peisajului, document semnat si de statul roman. (L.D.)
Cu vocea polonezelor
Institutul Polonez din Bucuresti organizeaza maine dupa-amiaza, de la orele 18.00, la Muzeul National "George Enescu" un concert de muzica vocala sustinut de sopranele Anna Noworzyn si Kamila Kulakowska, acompaniate la pian de Grzegorz Biegas. Noworzyn va interpreta lucrari de Mendelssohn, St. Moniuszko, H. Eisler, St. Moniuszko, Ch. Gounod, V. Bellini, G. C. Menotti, iar Kulakowska a ales un repertoriu format din piese de F. Maklakiewicz, R. Strauss, W.A. Mozart, G. Puccini, G. Bizet, G. Bacewicz. (L.D.)