S-au facut tot felul de speculatii legate de motivatia pe care ati dat-o la Legea referendumului. Se poate spune ca daca se face un text legislativ si se reglementeaza unitar toate cele trei situatii: presedinte ales din primul tur, ales din al doilea tur si intermediar atunci seful statului poate fi demis cu majoritate simpla?
Pai, cititi cu atentie textul si vedeti ca asta e concluzia. Vazui ca si-a exprimat o opinie si judecatorul Kozsokar Gabor, colegul meu.
Da, dar am vrea sa stim parerea dumneavoastra.
Pai colegul meu arata ca neconstitutionalitatea consta in regimul diferentiat intre presedintele din primul tur, presedintele din al doilea si presedintele interimar. Ei, unul e presedintele Romaniei si trebuie sa existe un regim unitar, nu diferentiat pe cele trei nuante. Regimul, cum e unitar in Constitutie, trebuie sa fie unitar peste tot si inteles ca atare. Iar fundamentul constitutional este in acea fraza. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman. Aceasta fraza asta confirma. Ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem. Adica el exercita suveranitatea poporului roman, nimeni altcineva. Poporul, direct prin referendum sau poporul prin Parlament. Altcineva, nimeni. La noi, marea si imensa si inegalabila si nepermisa greseala este ca lumea nu vrea sa inteleaga. Ca poporul este detinatorul suveranitatii si o exercita direct prin referendum sau indirect prin Parlament. Asta nu vrea sa inteleaga lumea. Nu stiu ce dracu' au oamenii. Suntem 22 de milioane si nu pricepem.
Aveti dreptate. Asa este...
Ei, pai am dreptate, dar ce dracu'? Mor cu dreptatea in brate. Asta este fundamentul. Parlamentul este singurul reprezentativ suprem.