Mihaela Mihisi, Ovidiu Jurca si Bogdan Zaharescu, fosti membri ai Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, au lansat ieri acuzatii grave la adresa mai multor oficiali ai FRF, printre care si presedintele Mircea Sandu, referitoare la presiunile facute asu
Mihaela Mihisi, Ovidiu Jurca si Bogdan Zaharescu, fosti membri ai Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, au lansat ieri acuzatii grave la adresa mai multor oficiali ai FRF, printre care si presedintele Mircea Sandu, referitoare la presiunile facute asupra completului de arbitri care a judecat cazul Srhoj/Abiodun contra FC National. Cei trei s-au declarat deranjati de faptul ca, dupa schimbarea deciziei initiale, favorabila clubului "bancar", Sandu a dat de inteles ca ei ar fi urmarit anumite interese.
"Sandu m-a chemat la el in birou si mi-a spus sa am grija cu acest caz, pentru ca sunt interese foarte mari la mijloc", a declarat Mihaela Mihisi, fosta presedinta a CAF. "Am judecat acest caz doar dupa lege. Multi din federatie n-au inteles acest lucru. Ba, mai mult, desi Sandu mi-a spus sa solutionez cazul Srhoj/Abiodun cat mai repede, tocmai oficiali ai FRF au incercat si obtinut, prin diverse tertipuri, prelungirea lui", a adaugat Mihisi. Aceasta a prezentat o serie de documente ale cazului - obtinute de la FC National si facute publice cu acordul gruparii din Cotroceni - din care rezulta mai multe incalcari ale statutului FRF, ale regulamentelor sportive si ale legii. Astfel, dupa ce a trecut de doua ori pe la Comisia pentru Statutul Jucatorului si pe la Comisia de Apel, cazul a ajuns la CAF. Dupa o prima comisie de trei arbitri, cazul a ajuns in discutia lui Ov. Jurca - cerut de FC National, Ioana Sfaraiala - ceruta de jucatori si Bogdan Zaharescu - neutru, presedintele comisiei. Conform lui Zaharescu, Sfaraiala a tergivesat judecarea cazului, ba prin absente, ba prin faptul ca, la ramanerea in pronuntare, a facut o cerere de abtinere. Sfaraiala trecuse deja peste regulament in momentul in care a acceptat cazul, ea fiind in raporturi juridice cu FRF. Pana la urma, Sfaraiala a fost schimbata cu Antonie Popescu. Dupa mai multe saptamani, cu scorul de 2-1 (Jurca, Zaharescu / Popescu), CAF a dat o decizie favorabila lui FC National.
Comisie noua, decizie diferita
"Pe tot timpul judecarii cazului, Sandu a facut presiuni asupra CAF. A incercat sa ma convinga sa trimit cazul la Comitetul Executiv, dar am refuzat pentru ca legea nu imi oferea acest drept. In sedinte, l-a chemat pe Mihalache, pentru consultari, desi cazul era confidential. Multe dintre actele dosarului treceau insa pe la Sandu, dar si pe la Iustin Stefan, jurist al FRF! La un moment dat era o petrecere la federatie, ziua lui Sandu parca, iar din sala a iesit Dragomir si a venit la mine, strigand ca facem o hotie! Despre caz avea cunostinta si Lupescu", spune Mihaela Mihisi. La randul sau, Zaharescu a spus ca si el a fost chemat de Sandu, care i-a cerut urgentarea cazului. "Pana la urma, am ajuns la Comitetul Executiv de la Piatra Neamt, unde s-a cerut schimbarea componentei CAF! S-a redus numarul membrilor la opt, iar eu am fost exclus pentru ca as fi avut experienta de doi ani, nu cinci cat s-a stabilit, desi eu am experienta de sapte ani si jumatate", a spus Zaharescu. Culmea este ca si Jurca, cat si Mihisi, n-au mai "prins" loc in noul CAF! "Inainte de acest Comitet Executiv, Sandu mi-a cerut sa schimb comisia. Am refuzat din nou, pentru ca nu aveam cum", a adaugat Mihisi. Dupa aflarea deciziei, Sandu cerut revizuire si a comandat un audit, la "Stoica si ascociatii", audit care prevedea la un punct ca revizuirea nu ar fi admisibila! Cu toate acestea, sentinta CAF, cea favorabila lui FC National, a fost casata, iar jucatorii au fost declarati liberi de contract si au semnat apoi intelegeri cu "Poli" Timisoara. De altfel, din iunie 2006 si pana la semnarea actelor, Srhoj si Abiodun s-au antrenat cu "Poli", fara ca FRF sa ia masuri impotriva clubului banatean sau a jucatorilor! Noua CAF este condusa de Ion Turculeanu, fost sef al CSJ, comisie care a dat, in doua randuri, o decizie favorabila jucatorilor. "Revizuirea este de fapt un recurs la recurs! Nu exista asa ceva nici in regulamentele FRF, nici in statut. Oricum, reprezinta o premiera pentru fotbalul romanesc auditul comandat, dar si cererea de revizuire, culmea, nesemnata de jucatori", a mai spus Mihisi. "Au vrut sa se ajunga aici. Au urmarit un scop, anuntat de Dumitru Costin, presedintele AFAN, care avertiza inca de anul trecut ca se va ajunge la revizuire si, apoi, la declararea jucatorilor liberi de contract", a adaugat Mihisi. "Completul nou, care a dat dreptate jucatorilor, a fost format din Elena Stoian, Vasile Dinu si Dragos Chilea. Dinu si Chilea au votat pentru jucatori. Tot ei, in acelasi complet, au judecat si cazul legat de palmaresul lui "Poli" Timisoara, unde i-au dat dreptate lui Marian Iancu, desi Claudio Zambon avea o decizie a TAS", a precizat Jurca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.