Soferul care conducea masina, de aproape doua milioane de euro, a pierdut controlul volanului pe cand conducea cu 100 km/h in conditiile in care afara ploua cu galeata. In apropiere de Chertsey, Surrey Bugatti s-a ciocnit cu un Vauxhall Astra dupa ca
Soferul care conducea masina, de aproape doua milioane de euro, a pierdut controlul volanului pe cand conducea cu 100 km/h in conditiile in care afara ploua cu galeata. In apropiere de Chertsey, Surrey Bugatti s-a ciocnit cu un Vauxhall Astra dupa care s-a lovit de niste copaci. La volanul celuilalt autoturism se afla o femeie insarcinata care din fericire nu a fost ranita si care, dupa ce a fost consultata de medici, a fost externata. Masina fusese achizitionata cu doar o saptamana inainte de incident.
Nici pana acum specialistii nu au reusit sa faca o evaluare completa a pagubelor, insa martorii oculari au declarat ca bucati "substantial de mari" din partea din fata a masinii au fost imprastiate pe sosea in urma impactului. Bugatti Veyron, care este se pare cea mai scumpa si mai rapida masina din lume, face parte dintr-o editie limitata de doar 300 de exemplare in intreaga lume. Pana acum au fost terminate doar o suta de astfel de autoturisme.
Despre prototipurile realizate inainte de aceasta ultima varianta se zvonea ca sunt instabile la viteze mari si intr-adevar, un astfel de exemplar aproape s-a rasturnat in timpul unui circuit Laguna Seca din august 2003, care insemna prima sa aparitie in public.
Ironia sortii face ca proprietarul masinii distruse in accident, Kumar Soni, sa fi platit fabricantilor o suma considerabila astfel incat sa-i livreze masina cu o saptamana mai devreme, el dorind sa inchirieze autoturismul pentru 40.000 de euro, oricarei persoane care ar fi dorit sa aiba "o experienta de neuitat".
Initial, s-a crezut ca cel care a produs accidentul inchiriase masina, insa ulterior s-a aflat ca de fapt era fratele mai mic al proprietarului care este un miliardar de 41 de ani. Miliardarul a stat pe lista de asteptare a fabricantilor autoturismului timp de un an pana sa-si obtina pretioasa "bijuterie".
Un martor ocular a declarat ca la cateva minute de la accident a aparut si miliardarul care a inceput sa tipe la fratele sau: "dupa accident, un barbat mai in varsta a venit cu un jeep, s-a dat jos si a inceput sa tipe si sa injure. Am impresia ca era fratele mai mare al soferului care produsese accidentul. Era extraordinar de furios si spunea 'o sa ne socotim noi acasa'. A fost nevoie de interventia politiei, care oricum venise la fata locului, ca sa-i desparta pe cei doi, ofiterul rugandu-i sa-si rezolve problemele acasa, nu pe strada".
Nu se stie daca soferul va fi acuzat de conducere imprudenta. Prietenul proprietarului, John Morrison, cel care i-a vandut miliardarului masina, a declarat ca "Soni este absolut devastat. Am vorbit cu el de cateva ori, si e pur si simplu in doliu. Acea masina era ca si copilul lui, si o plange ca si cum ar fi avut viata".
Nu se stie daca masina va mai putea fi reparata sau daca va deveni cel mai scump morman de fiare din Marea Britanie. In prezent, masina a fost dusa in Franta pentru expertiza.
Nick Lancaster, director executiv al firmei care a vandut masina, a declarat la randul sau ca "este pentru prima data cand aud ca un Veyron a fost implicat intr-un accident."
Bugatti Veyron este cel mai puternic autoturism de serie din lume, putand ajunge la 407 km/h. Este si cea mai rapida masina, pentru ca atinge 100 km/h in 2.5 secunde.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.