Si cu efecte practice, concrete, utile societatii europene care ne paste si care tot merge inainte privind inapoi. "Promovarea tineretului" suna bine in teorie si gargariseala rapoartelor de activitate, dar nu intotdeaunua e si mulata pe situatii re
Si cu efecte practice, concrete, utile societatii europene care ne paste si care tot merge inainte privind inapoi. "Promovarea tineretului" suna bine in teorie si gargariseala rapoartelor de activitate, dar nu intotdeaunua e si mulata pe situatii reale si concrete. Tineretul, atat de mult iubit in vorbe, nu are cum sa fie mult mai altfel decat "batranetul" mult hulit, dovada fiind destule idiosincrazii si inadecvari - elegant si eufemistic vorbind - intre cei scosi din cutia cu jucarele a comunicarii electronice si cutia cu vechituri a istoriei recente. Oricat de recenta si traita de milioane de oameni ar fi istoria imediata. Noua telenovela autoprodusa de TVR, avand ca actori principali propriii angajati si ca regizor pe propriul PDG, ni s-ar parea de prost gust, daca nu ar fi realizata din bani publici si nu ar afecta atat jurnalisti profesionisti, precum dna Rodica Culcer, cat si o mare masa de salariati ce mananca deseori o paine suficient de cozonacita (Sic!) ca sa nu renunte cu una cu doua la o situatie stramosesc (50 de ani!) privilegiata. Oricat de multi angajati neprofesionisti ai avea in Romania nu-i poti da pe toti afara. Eventual pleaca multi dintre ei de buna voie. Oricat de grozav te-ai considera tu insuti vizavi de prostii din jur nu o vei putea scoate la capat cu "gloata" care nu te mai respecta, nici asculta. Un trist spectacol de infatuare si egolatrie ofera marelui public tanarul regizor cocotat ca sef suprem al TVR, Dl Tudor Giurgiu. Fara sa aiba prestigiul lui Liviu Ciulei sau Pintilie la aceeasi varsta, fara sa aiba performantele intelectuale si recunoasterile academice ale "katehontilor" lui Adrian Papahagi, Neamtu-Tataru, Toader Paleologu & Co., Tudor Giurgiu s-a pomenit intr-o functie de mare responsabilitate (dar si vizibilitate) precum cea de la televiziunea publica. Situatia creata, administrativa, financiara si, de ce nu, profesionala este mult sub cea prezentata senin si icnit de actualul boss din Calea Dorobanti.
Dialogul dlui Tudor Giurgiu cu Robert Turcescu n-a clarificat decat neclaritatile de gestionare arbitrara a unui mamut greu de gestionat. Iar cand este vorba si de bani, e groasa rau. Nu avem spatiu ca sa raspundem in raspar la multe din afirmatiile dlui Giurgiu. Robert Turcescu a fost corect si a scos din PDG-ul TVR-ului ce era de scos. Ca s-au dus bani cu nemiluita pe apa sambetei, ca bolboroseala retorica, oricat de atoasa, nu tine locul deciziilor corecte, ca "externalizarea" productiei n-a fost decat un pretext de noi ciubucuri, si nu reducerea "cheltuielilor de productie" - cum adica, salariatii TVR muncesc pentru firme private, care i-au banisorii, care sunt platiti la tarife uluitoare?!! - cum "produsele" de calitate se lasa greu asteptate, ca "Mari romani" a fost un fiasco pe uluitoare sume de bani, cum-necum tot in jurul banilor ne invartim. Recenta demitere a dnelor Culcer si Zeca ni se pare un abuz - si nu are nici o legatura cu simpatiile noastre politico -ideologice! - ca si tot circul facut in jurul propriei mediocritati gonflate de jocuri de culise. Postul de PDG al TVR pentru dl Giurgiu ni se pare o palarie prea mare. Daca si-a inceput mandatul cu un concediu fara plata - ceva rar, sa recunoastem! - de ce nu si l-ar incheia la fel. Celor 600 de bile negre acordate de telespectatori o adaugam si pe a noastra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.