Membrii unei retele care se ocupa cu traficul de valuta falsificata, cu legaturi in Ucraina, Republica Moldova si Rusia, au fost trimisi in judecata, dupa ce au fost prinsi in flagrant incercand sa plaseze 50.000 de dolari falsi. Potrivit Directiei d
Membrii unei retele care se ocupa cu traficul de valuta falsificata, cu legaturi in Ucraina, Republica Moldova si Rusia, au fost trimisi in judecata, dupa ce au fost prinsi in flagrant incercand sa plaseze 50.000 de dolari falsi. Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Valeriu Duduciuc, Traian Cristinel Vonica si Florin Marian, sub acuzatia de constituire a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, falsificare de moneda sau alte valori. In 27 decembrie 2006, politistii au aflat ca un grup de cetateni romani si straini sunt implicati in activitati de contrafacere a bancnotelor de 50 si 100 de dolari, pe care incerca sa le puna in circulatie, prin intermediul mai multor persoane. Bancnotele erau vandute la 25 la suta din valoarea lor nominala. Pentru descoperirea celor implicati, a fost folosit un investigator sub acoperire. Vonica si Marin i-au prezentat acestuia, ca mostra, o bancnota de 100 de dolari, pentru verificarea calitatii, spunandu-i ca-i pot livra o suma mare ce a fost adusa de niste cetateni straini. Procurorii si membri ai unor echipe speciale din cadrul IGPR au organizat un flagrant in zona City Mall, din Sectorul 4 al Capitalei, unde urma sa aiba loc "tranzactia" a 16.500 de dolari falsi, intre investigatorul sub acoperire si persoanele ce detineau bancnotele contrafacute. In urma flagrantului, cei trei inculpati au fost perchezitionati, asupra lui Duduciuc gasindu-se suma de 16.200 de dolari falsi ce urmau a fi vanduti. In momentul imobilizarii de catre politisti, Duduciuc si-a atribuit o identitate falsa, pentru a ascunde ca pe numele sau exista un mandat de arestare emis de autoritatile din Republica Moldova pentru omor. Dosarul va fi solutionat de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.