„Ca sa-ti dai seama care e presedintele si care e premierul Poloniei, te iei dupa o alunita de pe obrazul lui Lech si dupa parul de pisica de pe hainele lui Jaroslaw", rid polonezii, care s-au saturat deja de povestile despre pisica Alik a premierului Jaroslaw Kaczynski.

Presa poloneza a scris chiar despre capacitatile pisicii de a se adapta la o locu-inta mai luxoasa, in cazul in care premierul ar decide sa se mute din apartamentul din nordul Varsoviei in care locuieste de o viata impreuna cu mama sa si cu pisicile.

In vreme ce presedintele Lech este casatorit si traieste in palatul prezidential, Jaroslaw, in virsta de 56 de ani, nu s-a mutat inca de acasa. Zilele trecute, Jaroslaw, mama si pisica au primit o serioasa amenintare cu moartea, care a pus serviciile de securitate in alerta maxima. La biroul premierului s-a primit un plic care continea trei gloante si un biletel pe care scria: „Sint pentru tine, pentru mama si pentru pisica ta". Jaroslaw a mai primit astfel de amenintari in trecut, dar aceasta e cea mai periculoasa. (C.C.)