Prigoana impotriva noastra, a fumatorilor, se inteteste. Suntem amenintati in vazul lumii ba cu cancerul, ba cu impotenta, ba cu scaderea calitatii spermei. Trebuie sa coboram din tren in gari anoste si sa tragem doua-trei fumuri in viteza din tigara
Prigoana impotriva noastra, a fumatorilor, se inteteste. Suntem amenintati in vazul lumii ba cu cancerul, ba cu impotenta, ba cu scaderea calitatii spermei. Trebuie sa coboram din tren in gari anoste si sa tragem doua-trei fumuri in viteza din tigara, sub privirile dezaprobatoare ale controlorilor. Restaurantele unde avem un coltisor al nostru se raresc pe zi ce trece, din birouri suntem goniti de parc-am fi ciumati. Pana la un punct intelegem aceste masuri si avem o deosebita apreciere pentru nefumatori; le respectam si le vom respecta spatiile, optiunea de a se feri de acest viciu, iar intr-o casa in care nu se fumeaza fie vom iesi afara, fie pe balcon (daca gazdele ne-o vor permite), fie nu le vom calca niciodata pragul, lasandu-i in plata sanatatii mamei lor.
Dar aceasta discriminare risca sa ia proportii. Nu vrem o discriminare "pozitiva" (de care, de pilda, profita - si pe buna dreptate - rromii, ce beneficiaza de locuri din oficiu la anumite facultati), ci macar una "umana", in sensul ca si-n trenuri si-n institutii si-n restaurante ar trebui sa avem un locsor al nostru, fara sa deranjam pe nimeni. Pentru ca nu suntem putini. Si pentru ca la nivelele decizionale nu suntem reprezentati de nimeni, cu toate ca, macar in Parlament, avem destui fumatori. Asa ca, desi poate parea aberanta, ce-ati zice de ideea infiintarii unui Partid al Fumatorilor Romani (P.F.R.)? La cate milioane suntem si la ce solidaritate de breasla avem, sigur am prinde Legislativul. Sau daca nu asta, atunci macar sa organizam un mars, o manifestatie pe traseul Piata Universitatii - Piata Romana - Piata Victoriei, la care sa invitam sa ne stea alaturi si fumatorii de pipa, si fumatorii din ONG-uri. Imi si imaginez niste pancarte, lozinci si sloganuri capabile sa sensibilizeze opinia publica, de genul: "NOI NU VORBIM UNA SI FUMAM ALTA!" "NU NE LUATI TIGARA DE DUPA!", "SCOATETI-VA FUMURILE DIN CAP, NU DIN PIEPT!", "NE-NTOARCEM IN EVUL MEDIU, LA FUMARIT?", "NU IESE FOC FARA FUM", "OBEZI DIN TOATE TARILE, APRINDETI-VA O TIGARA!", "ANNE NICOLE SMITH A MURIT LA 39 DE ANI DIN CAUZE NECUNOSCUTE; BUNICUL A MURIT LA 92 CU TIGARA IN GURA", etc. etc.
Iar deviza partidului nostru, acuma ca suntem in U.E., va fi, bineinteles, "RABDARE SI TUTUN".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.