Centrul pentru acordare a vizelor Schengen pentru cetatenii Republicii Moldova va fi gazduit de Ambasada Ungariei si nu de cea a Romaniei, a declarat, joi, ministrul moldovean de externe Andrei Stratan, care a precizat ca acest centru va oferi vize p
Centrul pentru acordare a vizelor Schengen pentru cetatenii Republicii Moldova va fi gazduit de Ambasada Ungariei si nu de cea a Romaniei, a declarat, joi, ministrul moldovean de externe Andrei Stratan, care a precizat ca acest centru va oferi vize pentru Austria si Slovenia, dar este posibil ca si pentru alte state, informeaza Rompres. Seful diplomatiei de la Chisinau a negat faptul ca UE ar fi acceptat propunerea Romaniei de a coordona acest centru. Referindu-se la intentia Romaniei de a coordona activitatea centrului, Stratan a calificat initiativa Bucurestiului drept inoportuna, afirmand ca oficialii romani ar fi trebuit sa consulte Chisinaul inainte de a face propunerea. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.