Adevaratul mormant al lui Iisus Hristos, cu ramasitele acestuia si ale membrilor familiei sale, a fost ascuns intr-o pestera din Ierusalim si gasit in urma cu 30 de ani, potrivit unui film documentar despre aceasta descoperire care ar putea zgudui di
Adevaratul mormant al lui Iisus Hristos, cu ramasitele acestuia si ale membrilor familiei sale, a fost ascuns intr-o pestera din Ierusalim si gasit in urma cu 30 de ani, potrivit unui film documentar despre aceasta descoperire care ar putea zgudui din temelii lumea crestina, informeaza un obscur site evreiesc, "ynetnews.com", citat de Mediafax. Conform sursei citate, filmul ar prezenta ceea ce ar putea fi una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din lume - 10 sicrie cu ceea ce specialistii cred ca ar fi ramasitele lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale Mariei Magdalena si ale altor apropiati ai acestora. Conform aceluiasi site, sicriele descoperite ar urma sa fie prezentate luni, la New York, in cadrul unei conferinte de presa.
Stupoare insa! Pretioasa informatie nu este preluata insa de nici un ziar american, fie el national sau regional. Mai mult decat atat, filmul documentar le este atribuit regizorilor Simcha Jacobovici, detinatorul unui premiu Emmy, si James Cameron, detinatorul unui Oscar. In filmografia acestora, de pe imdb.com, nu figureaza insa acest senzational documentar, cei doi colaborand in 2006 la realizarea documentarului "The Exodus Decoded". Cameron s-a implicat doar in calitate de narator, nu si de regizor. Nici macar pe site-ul personal al lui Jacobovici nu exista vreo aluzie la un documentar de genul celui mentionat de ynetnews.com.
Conform acestuia, povestea redata de documentarul-fantoma incepe in 1980, intr-o pestera din Ierusalim, cu descoperirea a 10 sicrie vechi de 2000 de ani. Sase dintre acestea erau inscriptionate cu numele Jesua fiu al lui Iosif, Maria, Maria, Matei, Jofa (Iosif, identificat ca fratele lui Iisus), Judah fiu al lui Jesua ("fiul lui Iisus"). Descoperirile din pestera, inclusiv descifrarea inscriptiilor au fost facute publice in urma cu zece ani de renumitul profesor de arheologie israelian Amos Kloner. De la descoperire, sicriele au fost tinute in arhiva Autoritatii israeliene pentru antichitati, iar acum au fost trimise la New York, pentru a fi expuse pentru prima data publicului.
ynetnews.com mai scrie ca filmul ar urma sa fie difuzat pe posturile Discovery Channel, Channel 4 din Marea Britanie, Vision din Canada si Channel 8 din Israel. Pe site-urile acestor televiziuni nu exista nici cea mai vaga referire la vreun documentar despre mormantul lui Iisus. Pe Internet au circulat, ieri, si pareri conform carora informatia referitoare la documentarul respectiv a fost o farsa de Purim, asemanatoare glumelor care se fac de 1 aprilie. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.