Atanasiu a evidentiat necesitatea retragerii si a apreciat ca si presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi aminteasca de faptul ca Romania are soldati in Irak, militari care nu mai au nici o misiune de indeplinit. "Mai ramane ca acest lucru sa il
Atanasiu a evidentiat necesitatea retragerii si a apreciat ca si presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi aminteasca de faptul ca Romania are soldati in Irak, militari care nu mai au nici o misiune de indeplinit. "Mai ramane ca acest lucru sa il afle si presedintele nostru, mai ramane ca presedintele nostru sa-si aduca aminte ca avem militari acolo asupra carora, acum cateva zile, asupra bazei noastre de acolo a fost un atentat, mai ramane sa-si aduca aminte ca nu mai avem nici o misiune de facut acolo, misiunea noastra este incheiata si ca ar trebui sa-si aduca aminte ca tinerii nostri nu trebuie sa cada victime nevinovate acolo, ci trebuie sa se intoarca acasa", a fost mesajul pe care Atanasiu i l-a transmis presedintelui Basescu. El a apreciat ca misiunea trupelor din Irak este finalizata deoarece, chiar daca acolo nu s-au descoperit arme de distrugere in masa, a fost inlaturat un Guvern dictatorial care a fost inlocuit cu unul democratic.
Motivatiile fostului ministru Atanasiu
"Decizia prezidentiala a fost ca Romania sa-si pastreze pe toata durata anului 2007 prezenta militara in Irak si vrem sa atragem inca o data atentia opiniei publice ca misiunea noastra pe teatrul de operatii din Irak este o misiune indeplinita. Vrem sa atragem atentia opiniei publice ca am participat la razboiul din Irak datorita faptului ca acolo ar fi trebuit sa fie arme de distrugere si s-a constatat ca acolo nu sunt arme de distrugere in masa. Am participat pe teatrul de operatii din Irak pentru a inlatura un guvern care finanta terorismul mondial si, acum, in Irak este un guvern ales democratic", a motivat fostul ministru al Apararii, Atanasiu, decizia PNL. El l-a citat pe secretarul de stat american Condoleezza Rice care afirmase recent ca transferul de putere catre armata irakiana nu mai necesita prezenta internationala in zona. "Daca asteptam ca guvernul pe care noi il aparam acolo sa ne trimita acasa inseamna ca ne trebuie niste semnale foarte puternice. Retragerea corespunde dorintei guvernului irakian si a tuturor fortelor politice din tara", a sustinut Atanasiu.
Ministrul democrat al Apararii, Sorin Frunzaverde a sustinut ieri ca nu s-a luat inca nici o decizie oficiala cu privire la o eventuala retragere a militarilor romani din Irak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.