Democrati, au fost singurii care au sustinut cererea de reexaminare a legii de catre seful statului, care solicita incriminarea in continuare ca fapte de coruptie, pedepsita cu inchisoarea de la cinci la 15 ani, a acordarii de credite sau de subventi
Democrati, au fost singurii care au sustinut cererea de reexaminare a legii de catre seful statului, care solicita incriminarea in continuare ca fapte de coruptie, pedepsita cu inchisoarea de la cinci la 15 ani, a acordarii de credite sau de subventii cu incalcarea legii sau a normelor de creditare, a destinatiilor contractate ale creditelor sau subventiilor ori neurmarirea creditelor restante. In opinia PSD, incalcarea conditiilor de creditare poate fi considerata infractiune numai in cazul in care exista o reclamatie a bancii. Deputatii juristi au decis ca, in situatiile in care nu este vorba despre banul public, persoanele care nu respecta normele de creditare intra sub incidenta dreptului comun. La dezbateri, secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Katalin Kibedi, a mentionat ca nu trebuie facuta o diferentiere, intrucat "coruptia mare incepe sa se invarta in domeniul privat" si a explicat ca trebuie pedepsiti acei functionari bancari ce incalca normele de creditare in folosul propriu. (R.I.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.