Licitatia pentru stadionul National, care trebuia finalizata anul trecut, a fost aminata din nou de Primaria Bucuresti.

Probabilitatea ca Dinamo sa joace meciurile din Liga Campionilor la Bucuresti, in eventualitatea ca va termina campionatul intern pe unul din primele doua locuri, este tot mai mare, dat fiind ca primarul Adriean Videanu a aminat din nou licitatia cu privire la construirea unui nou stadion pe amplasamentul fostului „23 August", care trebuia sa fie finalizata inca din luna noiembrie a anului trecut.

Teren parasutat la atletism

„Vom cunoaste cistigatorul licitatiei in 7-14 zile de la votarea bugetului", a fost sentinta lui Videanu marti seara, precizind ca abia in septembrie-octombrie va fi incheiata si licitatia pentru proiectarea si executia stadionului de atletism, unde inca nu este clara situatia proprietatii asupra terenului. „Municipalitatea este pe punctul de a primi terenul unde se va construi stadionul de atletism de la Ministerul Apararii, unde in prezent se afla turnul de parasutism", a mai spus Videanu.

In prima jumatate a lunii decembrie a anului trecut, doua firme au depus oferte pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National „Lia Manoliu", fiecare dintre oferte depasind valoarea de 400 de milioane de lei si estimind termene de executie a lucrarilor de peste doi ani. Asocierea Astaldi SPA&JV Max Bogl a prezentat o oferta cu valoarea de 540 de milioane de lei fara TVA, iar firma se angajeaza sa realizeze lucrarile in termenul de executie prevazut in caietul de sarcini elaborat de PMB in 32 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare si 20 de luni pentru executie. Alpine Mayreder Bau GmbH a prezentat o oferta in valoare de 450 de milioane de lei, fara TVA, cu un termen de executie de 29 de luni.

Aminarea lucrarilor scade sansele Romaniei de a gazdui in 2010-2011 o finala de cupa europeana, promisa printr-o scrisoare oficiala de UEFA lui Mircea Sandu.