In 2006, la finele lunii octombrie, Parlamentul german solicita activarea clauzelor de salvgardare imediat dupa aderarea Romaniei si a Bulgariei, Germania fiind decisa sa nu recunoasca deciziile judecatoresti din cele doua tari. Un document redactat
In 2006, la finele lunii octombrie, Parlamentul german solicita activarea clauzelor de salvgardare imediat dupa aderarea Romaniei si a Bulgariei, Germania fiind decisa sa nu recunoasca deciziile judecatoresti din cele doua tari. Un document redactat de cele doua partide guvernamentale, conservatorii si social-democratii, dar si doua formatiuni de Opozitie, liberalii si ecologistii, sustinea ca "Parlamentul considera ca activarea clauzelor de salvgardare este necesara din momentul aderarii, daca deficientele semnalate de Comisia Europeana nu sunt abordate inainte de 1 ianuarie 2007". Liderul crestin-socialilor germani (CSU), Edmund Stoiber, a insistat asupra activarii clauzelor de salvgardare. Acesta a cerut Comisiei Europene sa activeze clauza de salvgardare pentru justitie si combaterea coruptiei. In acelasi timp, Stoiber a solicitat Guvernului de la Berlin sa faca presiuni asupra Comisiei Europene pentru nerecunoasterea hotararilor instantelor romanesti chiar inainte de aderare. Mai mult, la presiunea Parlamentului de la Berlin, cancelarul german Angela Merkel i-a scris o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durrao Barroso, cerandu-i, pana la sfarsitul anului, o evaluare asupra situatiei din Justitie in Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.