Potrivit procurorilor, membrii Baroului Constitutional nu au dreptul sa pledeze in instantele de judecata. Anul trecut, tensiunea dintre UNBR si reprezentantii Baroului Constitutional a degenerat intr-un scandal de mari proportii, in momentul in care
Potrivit procurorilor, membrii Baroului Constitutional nu au dreptul sa pledeze in instantele de judecata. Anul trecut, tensiunea dintre UNBR si reprezentantii Baroului Constitutional a degenerat intr-un scandal de mari proportii, in momentul in care Pompiliu Bota, cel care a infiintat Baroul Constitutional, a incercat sa pledeze din oficiu la Tribunalul Bucuresti, fiind necesara interventia fortelor de ordine. Ulterior, avocatii bucuresteni, dar si cei din tara, au desfasurat actiuni de protest fata de functionarea barourilor constitutionale, mergand pana la suspendarea activitatii. Ministrul Justitiei a spus ca, potrivit CEDO, Baroul Constitutional, infiintat in baza Legii fundatiilor si asociatiilor, nu indeplineste cerintele Legii 51/1995, pe baza careia functioneaza barourile traditionale, aspect sesizat inca din 2003 de Baroul Bucuresti.
Gabriel Bivolaru, care se afla in inchisoare, asteapta judecarea recursului facut de procurori impotriva hotararii Judecatoriei Pitesti de eliberare conditionata a fostului deputat. Acesta a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea BRD cu peste 50 de milioane de euro. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.