Votul pentru autonomia secuilor a fost bulversat de un fluturas prin care se promit bani romilor.

Un fluturas impartit miercuri seara in comunitatile de romi din Sfintu Gheorghe i-a adunat pe acestia la sediul Consiliului National
Votul pentru autonomia secuilor a fost bulversat de un fluturas prin care se promit bani romilor.

Un fluturas impartit miercuri seara in comunitatile de romi din Sfintu Gheorghe i-a adunat pe acestia la sediul Consiliului National Secuiesc (CNS), unde tocmai incepuse votul pentru referendumul privind autonomia Tinutului Secuiesc. In bilet scria, in maghiara, ca, prin Programul de Integrare a Romilor, fiecare membru al etniei beneficiaza de un ajutor social din partea statului ungar. Romii care au implinit 16 ani isi pot ridica banii incepind din 15 februarie, ora 19.00, de la sediul CNS, se mai preciza in bilet. Cu buletinul in mina, romi de toate virstele i-au solicitat secretarului CNS, Gazda Zoltan, 500 de lei, suma promisa in fluturas.

Reprezentantii CNS incearca si acum sa-i convinga pe solicitanti ca este vorba doar despre o diversiune si au facut o plingere la politie. Cum politistii au hotarit ca faptele nu intrunesc conditiile unei contraventii, au preferat sa supravegheze zona pentru a preveni eventualele incidente. Singurul indiciu despre persoana care a distribuit fluturasii il constituie faptul ca e un barbat blond si are o masina neagra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.