Myo-O impreuna cu Semanatoarea si producatorul din Belarus MTZ vor investi aproximativ patru milioane de euro pentru o noua fabrica de tractoare ce se va deschide in Romania. Rombel Traktors, noua fabrica, va produce, potrivit estimarilor companiei, 4.000 de tractoare anual, destinate in principal pietei interne.

Primele utilaje fabricate la Rombel vor fi lansate pe piata autohtona incepind cu a doua jumatate a acestui an.

Din noua companie, numarul doi mondial in productia de tractoare, MTZ Belarus, va controla jumatate din actiuni, iar Semanatoarea va detine un pachet de 20% din totalul actiunilor. Restul de 30% va fi impartit intre societatea Myo-O si mai multe persoane fizice.

Investitia va fi realizata in participatie egala de catre parti.

ĄDecizia de implicare in productia de tractoare prin asocierea cu un producator traditional vine ca o confirmare a intentiilor companiei noastre de a dezvolta o gama integrata de masini agricole, urmind tendinta existenta pe plan mondial la toti marii producatori", a declarat Ion Radulea, presedintele companiei Myo-O.

In vreme ce Myo-O impreuna cu MTZ fac planurile pentru noua fabrica, cel mai mare producator de tractoare din tara, Tractorul Brasov, este in lichidare. (A.S.)