Directorul Departamentului Competitii din cadrul LPF, Mircea Cezar Ionescu (foto), a declarat ieri, dupa ce principalul actionar al FC Rapid, George Copos, i-a cerut demisia, ca acesta nu stie decat sa invarta covrigul. "Nu am nimic cu Copos, desi el imi cere demisia. Ma bucura asta, el e invatat cu demisiile la club, seara ii da afara, dimineata ii angajeaza la loc.
Daca as fi fost cofetar la el, ma dadea afara cand vroia, dar nu sunt. Copos nu stie decat sa invarta covrigul, il cunosc de pe timpuri, eu lucram la biroul de turism pentru tineret si el era copil de mingi la UTC", a spus oficialul LPF.
Ionescu, poreclit "Zimbrul", a declarat ca, pentru a face adresa la UEFA, Rapid trebuie sa trimita intreg dosarul, nu doar o adresa: "E dreptul lor sa faca memoriu la Comitetul Executiv, foarte bine, sa vada cat de bine cunosc sau nu regulamentele". "E treaba Rapidului ce face, noi am hotarat ca meciul sa se dispute la Craiova. Rapid mai are si alte cai de atac, pe mine nu ma mai intereseaza. Decizia nu e in favoarea vreunei echipe, am luat masura cea mai buna din punct de vedere regulamentar. Cea mai buna solutie era ca gruparile sa se inteleaga intre ele, mai au timp. Dragomir mi-a zis sa aleg ce teren vreau, am facut si o harta cu distantele respective, alta solutie nu e. Daca nu se prezinta, Rapid va pierde meciul cu 3-0", a spus Ionescu. Acesta a detaliat divergentele dintre Rapid si "Poli" pe tema locului de disputare a partidei. "A cazut pe mine pacostea, regulamentul spune ca directorul Departamentului Competitii decide. Rapid a spus ca Brasovul e la 168 km fata de Bucuresti si la 423 km fata de Timisoara, cum au calculat ei distanta, e treaba lor. Banatenii nu au fost de acord, deoarece distanta e mai mare cu 170 km si ca au deja achitat avionul cu care vin la Bucuresti, iar de aici sunt obligati sa mai faca dus-intors cu autocarul inca 300 si ceva de kilometri", a spus Ionescu, adaugand ca postul care va transmite meciul in direct a solicitat ca partida sa se dispute in nocturna, iar la Brasov si Alba Iulia nu exista instalatie. Reactia lui Ionescu a venit dupa ce Copos a afirmat ca daca LPF nu schimba locul de disputare a meciului cu "Poli" Timisoara nu va trimite echipa la Craiova. "Liga n-are decat sa trimita ea o echipa, cu finul Gheorghe Chivorchian (n.r. - directorul executiv al lui "Poli") in poarta, nasul Dumitru Dragomir mijlocas coordonator si cu subordonatul lui, Mircea C. Ionescu, centru atacant. Ar fi un ax central de mare greutate!", a spus Copos, care a cerut si demisia lui Ionescu. (MIG)