Omul de afaceri Florin Andronescu va investi pina la trei milioane de euro intr-o noua companie, care va deveni operationala in doua luni.

Fondatorul companiei de retail de produse electronice si electrocasnice Flanco si al firmei de credite de consum Credisson, Florin Andronescu, pune la cale o noua afacere, pe care vrea ulterior sa o vinda. Suma investita in viitoarea companie de servicii financiare va fi cuprinsa intre unu si trei milioane de euro.

„Acesta este un domeniu extrem de interesant. Afacerea pe care o vom deschide in maximum doua luni, si despre care nu pot da inca detalii, este undeva la periferia serviciilor financiare, intr-o zona ce nu este inca foarte competitiva, dar are un potential interesant", a declarat Andronescu, citat de MEDIAFAX.

Despre noua companie, Andronescu spune ca si aceasta va fi creata tot pentru a fi vinduta, la fel cum s-a intimplat in cazul Flanco si al Credisson.

„Un business se poate pregati pentru o tranzactie intr-un interval care variaza in general intre trei si cinci ani", a adaugat Andronescu.

Modelul Flanco si Credisson

Florin Andronescu a incasat 9,4 milioane de euro in urma vinzarii in primavara anului 2005 catre compania Cetelem, divizia de investitii a BNP Paribas, a pachetului de 20% pe care-l detinea la Credisson. Suma totala platita de Cetelem catre Oresa Ventures, actionarul majoritar al Credisson, si Andronescu a fost de 47 de milioane de euro. Imediat dupa aceasta tranzactie, omul de afaceri a investit cinci milioane de euro in construirea a doua clinici private in Bucuresti, segmentul de servicii medicale private fiind cotat printre cele mai atractive plasamente investitionale.

Potrivit contractului incheiat cu firma franceza Cetelem, Andronescu va pastra functia de presedinte al Credisson pina la sfirsitul primului semestru al anului viitor.

Dupa fuziunea Flanco-Flamingo, Andronescu a devenit unul dintre actionarii importanti, detinind un pachet de 7% din Flamingo, a carei valoare bursiera se cifreaza in jurul sumei de 80 de milioane de euro.

Anul trecut, Flamingo a lansat o emisiune de obligatiuni in valoare de 37 de milioane de euro pentru finantarea preluarii Flanco. Inainte de achizitie, cel mai important actionar era fondul de investitii Oresa Ventures, cu 65% dintre actiuni, DBG Eastern Europe detinea 20%, iar Andronescu, fondatorul Flanco, 15%.