Nivelul minim al alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institutiile publice de asistenta sociala ar putea creste cu 2 lei/zi, potrivit unui proiect de act normativ, pus in dezbatere publica pe site-ul Autoritatii Nationale pentr
Nivelul minim al alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institutiile publice de asistenta sociala ar putea creste cu 2 lei/zi, potrivit unui proiect de act normativ, pus in dezbatere publica pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC). Potrivit notei de fundamentare, aceste indexari erau necesare pentru ca din 2005 nu s-a mai operat nici o astfel de marire. Institutiile publice de asistenta sociala sunt: pentru copii (centre de plasament, de primire, maternale, de ingrijire de zi, institutii de protectie speciala destinate copilului cu handicap, alte institutii publice de asistenta sociala cu regim rezidential sau semirezidential destinate protectiei copilului, unitati sau sectii de spital cu profil de recuperare distrofici, recuperare si reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copii infectati HIV/bolnavi SIDA); institutii de asistenta sociala pentru invatamantul special; institutii de asistenta sociala pentru persoane cu handicap; institutii de asistenta sociala pentru adulti si persoane varstnice; institutii de asistenta medico-sociala.
Proiectul propune ca nivelul minim pentru hrana aferenta minorilor cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani sa creasca de la 5 lei la 7 lei/zi pentru fiecare copil din centrele de plasament, in timp ce pentru cei din categoria de varsta 4-26 de ani, precum si pentru copiii din centrele de primire, nivelul minim de hrana propus este de 9 lei. In cazul gradinitelor pentru copiii cu deficiente, cu varsta intre 3 si 7 ani, majorarea alocatiei zilnice de hrana este de la 4 lei la 5 lei. Pentru unitatile sau sectiile de spital cu profil de recuperare distrofici, recuperare si reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copii infectati HIV/bolnavi SIDA, se propune o crestere "substantiala" a alocatiei de hrana de la 14 lei cat este prevazut in prezent la 18 lei/zilnic/persoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.