Dupa ce mai multi elevi au facut reclamatii cu privire la cartile cu subiectele de la Bac, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a oprit comercializarea acestora.

In urma cu citeva zile, chiar ministrul Educatiei a recomandat elevilor sa nu cumpere cartile aparute pe piata, cu toate ca MEdC nu a interzis, prin contractul semnat cu autorii subiectelor, ca acestia sa publice subiectele in culegeri. In urma controlului, inspectorii ANPC au descoperit ca cele doua carti nu contineau o suta de subiecte rezolvate asa cum anuntau pe coperta, ci mai putine.

Inspectorii au amendat Editura ART, cea care a publicat cele doua carti, cu 7.000 de lei pentru publicitate inselatoare.

Reprezentantii Editurii ART considera ca tot ceea ce se intimpla este un atac din partea altor edituri concurente si au declarat ca vor schimba copertele cartilor si vor scrie ca subiectele sint posibile. In acest sens, conducerea Editurii ART va trimite notificari si celor care au cumparat deja cartile. (I.G.)