Prin apelul sau, premierul Tariceanu a reusit sa stirneasca o reactie unanima pe scena politica: toata lumea il critica.

Apelul pacificator al premierului Tariceanu privind aminarea discutiilor despre suspendarea presedintelui Basescu in favoarea temelor europene si-a gasit un singur sustinator. Si asta timid - UDMR. Opozitia a anuntat ca nu va tine cont de apelul premierului, iar democratii spun ca asteptau alte mesaje din partea liderului PNL.

Democratii au intimpinat cu retinere declaratiile lui Tariceanu. „Apelul poate fi considerat firesc, dar ne asteptam la pozitii mult mai clare din partea colegilor liberali, de respingere a suspendarii presedintelui si a oricaror acte normative care afecteaza fundamentul democratiei constitutionale din Romania", a declarat liderul PD, Emil Boc.

Geoana nu l-a inteles pe premier

In schimb, opozitia este decisa sa ignore propunerea lui Tariceanu. PSD a anuntat ca va continua demersurile de suspendare a lui Basescu, urmind sa depuna documentul acuzator saptamina viitoare la Parlament. Nici macar Geoana nu l-a inteles pe Tariceanu. Insa concluzia a pus-o un demn urmas al liber-cugetatorului Ion Iliescu, purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu: „Declaratia premierului e ca apa sfintita: nici nu ajuta, nici nu strica".

Voiculescu a trecut la amenintari

Pozitia PSD este impartasita si de conservatori, dar si de PRM. Dan Voiculescu nu a ezitat sa lanseze o amenintare la adresa lui Tariceanu. „Premierul se joaca cu focul. Sint surprins de atitudinea sa. Face un joc politicianist care nu-l caracterizeaza si pe care s-ar putea sa-l regrete", a reactionat imediat liderul PC. Acesta l-a avertizat pe premier ca, daca nu se va prezenta in Parlament cu un guvern monocolor liberal pina pe 1 martie, atunci va pierde sustinerea PC.