Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu este primul in preferintele liberalilor pentru a ocupa portofoliul Afacerilor Externe, desi unii liderii ai partidului au retineri serioase pentru ungerea acestuia, avand in vedere eventualele tangente cu Secu
Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu este primul in preferintele liberalilor pentru a ocupa portofoliul Afacerilor Externe, desi unii liderii ai partidului au retineri serioase pentru ungerea acestuia, avand in vedere eventualele tangente cu Securitatea ale senatorului.
Surse din conducerea PNL ne-au preciazat ca, desi propus de unii lideri, Theodor Paleologu nu se bucura de o sustinere serioasa in partid. De altfel, argumentele anti-Paleologu i-au fost prezentate deja premierului. "Theodor Paleologu nu este un liberal care sa faca fata unei relatii institutionale, si asa sensibile, cu presedintele Basescu. De asemenea, el ar trebui sa stie sa gestioneze si razboiul dintre Palate care, vedem cu totii, uneori prinde nuante de politica externa. Avem nevoie de o mana puternica la MAE", ne-a declarat un vicepresedinte liberal. Theodor Paleologu a confirmat ieri ca a discutat cu membri ai conducerii liberale pe tema unei eventuale nominalizari la conducerea MAE, declarandu-se onorat in "cel mai inalt grad" ca numele sau a fost mentionat in acest context in BPC al PNL. "Faptul ca numele meu a fost luat in discutie in Biroul Politic Central al PNL pentru Ministerul de Externe ma onoreaza in cel mai inalt grad si le sunt foarte recunoscator celor care s-au gandit la mine", a spus Paleologu. Totodata, potrivit surselor, Adrian Cioroianu isi doreste cu nesat o cariera de europarlamentar, perspectiva care i-ar fi curmata de intrarea intr-un Executiv despre a carui longevitate nu se poate spune inca nimic. Ex-ministrul Ungureanu a fost numit presedintele Institutului de Studii Liberale. (Razvan GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.