Sindicalistii de la Automobile Dacia refuza oferta de majorare a salariilor propusa de conducere si string semnaturi pentru greva.

Salariatii, care sint afiliati la Blocul National Sindical, au inceput sa stringa semnaturi pentru declansarea grevei, care ar putea avea loc la sfirsitul lunii februarie. La inceputul acestei saptamini, directorul general al Dacia, François Fourmont, a declarat ca spera sa ajunga la o intelegere cu sindicatul pentru a evita o eventuala greva a salariatilor. Reprezentantii administratiei companiei au oferit de la 1 ianuraie 2007 o crestere de 80 de lei pentru toti salariatii, o majorare individuala de maximum 1,5% prin negociere directa si 20 de lei lunar ca participare la profitul obtinut de societate anul trecut.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, cere ca majorarea salariala sa fie corelata cu productivitatea, care in 2006 a crescut cu 180% fata de 2005, compania avind un profit net estimat pentru anul trecut de 100 de milioane de euro.

Potrivit lui Costin, oferta administratiei nu acopera decit inflatia, reprezentind 5-6%. Pe de alta parte, spune seful BNS, salariatii au dreptul prin Contractul Colectiv de Munca la 2,6% din profit.