Numarul companiilor englezesti de brokeraj care intentioneaza sa activeze in Romania a urcat in ultimele sapte zile de la 13 la 20. Potrivit notificarilor depuse la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), celor 20 de firme din Marea Britanie
Numarul companiilor englezesti de brokeraj care intentioneaza sa activeze in Romania a urcat in ultimele sapte zile de la 13 la 20. Potrivit notificarilor depuse la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), celor 20 de firme din Marea Britanie li se adauga un broker din Cehia. In momentul in care aceste companii se vor inscrie in Registrul CNVM, care include toate societatile de intermediere pe piata de capital din Romania, vor putea fi cunoscute si numele lor, spun reprezentantii Comisiei.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, companiile de intermediere autorizate in statele membre au dobindit dreptul de a efectua operatiuni in Romania fara sa fie necesara autorizatia CNVM, ci doar o notificare transmisa autoritatii de reglementare.

In ceea ce priveste companiile de brokeraj care activeaza deja in Romania, numarul acestora a ajuns la 73 la sfirsitul anului trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.