Oamenii de stiinta au descoperit ca pielea umana este populata de cel putin 182 de specii de bacterii, unele dintre acestea ramanand pe epiderma pentru totdeauna, altele doar periodic. Nu exista insa nici un motiv de ingrijorare, spune dr. Martin Bla
Oamenii de stiinta au descoperit ca pielea umana este populata de cel putin 182 de specii de bacterii, unele dintre acestea ramanand pe epiderma pentru totdeauna, altele doar periodic. Nu exista insa nici un motiv de ingrijorare, spune dr. Martin Blaser de la Universitatea de Medicina din New York, pentru ca aceste bacterii "locuiesc" pe noi de multa vreme, iar unele dintre ele sunt chiar folositoare.
Blaser si colegii sai au analizat antebratele a sase persoane sanatoase in cadrul unui studiu referitor la populatia bacteriana de pe pielea umana. "Am identificat 182 de specii numai pe antebrate. Si avand in vedere acest numar impresionant, estimam ca pe pielea noastra, care este si cel mai mare organ al nostru, traiesc cel putin 250 de specii", a precizat Blaser.
Bacteria este un microorganism unicelular, care se presupune ca ar fi fost primul "locuitor" al Pamantului. Exista, bineinteles, bacterii provocatoare de boli, dar multe dintre specii nu reprezinta nici un pericol pentru organismul uman, cum sunt cele din tractul digestiv, de exemplu, care ajuta digestia. "Fara bacteriile bune, organismul uman nu ar putea supravietui. Microbii nostri sunt, de fapt, o parte a corpului nostru. Unii dintre acestia protejeaza pielea astfel ca oamenii nu trebuie sa exagereze cu spalatul pentru ca in acest fel indeparteaza aparatorii naturali ai organismului", mai spune Blaser. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.