Astronauta americana Lisa Nowak a fost arestata dupa ce a atacat si a incercat sa rapeasca o femeie pe care o banuia de o legatura intima cu astronautul William Oefelein (foto), potrivit declaratiilor politiei. Nowak, 43 de ani, imbracata intr-un imp
Astronauta americana Lisa Nowak a fost arestata dupa ce a atacat si a incercat sa rapeasca o femeie pe care o banuia de o legatura intima cu astronautul William Oefelein (foto), potrivit declaratiilor politiei. Nowak, 43 de ani, imbracata intr-un impermeabil si purtand peruca, a atact-o cu un spray cu piper pe Colleen Shipman care se afla intr-o masina in parcarea aeroportului din Orlando, Florida. Shipman este capitan al fortelor aeriene americane si lucreaza la Patrick Air Force Base, in apropiere de Centrul spatial Kennedy. Politia a descoperit in geanta lui Nowak un spray cu aerosoli, o caseta din metal, un cutit, 600 de dolari si o peruca. Nowak a recunoscut ca a vrut sa o sperie pe Shipman pentru ca aceasta sa recunoasca relatia sa cu Oefelein, fara a avea intentia sa o raneasca. Potrivit cotidianului, Lisa Nowak a condus timp de peste 12 ore din Texas pentru a-si intalni rivala, mai tanara decat ea. Ofiter al marinei americane din 1987, Nowak, casatorita si mama a trei copii, s-a antrenat timp de doi ani la centrul spatial din Houston, incepand din 1996, si a participat la misiunea navetei Discovery pe ISS, care s-a desfasurat in perioada 4 - 17 iulie 2006. Oefelein, in varsta de 41 de ani, a fost selectionat de NASA pentru a urma un curs de astronauti in 1998 si a fost pilot in cadrul misiunii Discovery din perioada 9 - 22 decembrie 2006.
Intr-o declaratie data politiei, Nowak a descris relatia sa cu Oefelein ca fiind "mai mult decat o relatie de lucru, dar mai putin decat o relatie romantica". Politia a declarat ca Nowak trebuie sa fie retinuta fara a avea dreptul sa iasa pe cautiune din cauza faptului ca a planuit actiunea in detaliu, s-a deghizat si pentru ca s-au gasit asupra sa arme periculoase detinute ilegal. Un purtator de cuvant de la Centrul spatial Johnson, James Hartsfield, a declarat: "Pentru moment, statutul ei la NASA nu s-a schimbat. Nu pot face speculatii asupra a ceea ce se va intampla". (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.