India cenzureaza Google Earth Reprezentantii motorului de cautare pe Internet Google Earth discuta cu autoritatile indiene despre locurile care se pot vedea pe site-ul Google si care ar putea afecta securitatea tarii. Guvernul indian a cerut Google sa reduca detaliile din imaginile cu baze militare si cladiri guvernamentale. Multe dintre zonele prezentate in imagini au fost modificate pentru a fi afisate neclar, in ceata. Discutia pe aceasta tema a fost purtata de

ministrul stiintei si tehnologiei din India si de reprezentantii firmei.

Guvernul spune ca planurile si hartile detaliate ar putea fi folosite de extremisti, aceste temeri aparind inca din 2005, imediat dupa lansarea serviciului pe net. Google a inceput sa inlocuiasca unele cladiri cu imagini tridimensionale ale acestora. (S.M.)

Britanic, ucis de americani, in Irak

Marea Britanie coopereaza cu SUA pentru a obtine cit mai multe informatii despre incidentul in care avioane americane de lupta au ucis un soldat britanic din Irak. Potrivit ministrului britanic de externe, Margaret Beckett, ambele state doresc sa inteleaga ce s-a intimplat acolo. Presa britanica a difuzat ieri inregistrari video din unul dintre avioanele implicate in atacul din 2003. Doi piloti americani au deschis focul din greseala asupra unui convoi de blindate aliate, provocind moartea lui Matty Hull, un sergent britanic de 25 de ani. Incidentul a avut loc la nord de Basra, la inceputul razboiului. Alti patru soldati britanici au fost raniti in aceasta Ągafa". (S.M.)