Claudiu Saftoiu a scapat pe moment de audieri in Parlament cu privire la cazul celor doi romani rapiti in Irak. Din lipsa de cvorum, Comisia SIE a trebuit sa se multumeasca insa cu o scrisoare.

Ca urmare a cererilor venite dinspre Parlament cu privire la clarificarea responsabilitatii SIE in problema celor doi romani retinuti in Irak, directorul acestui serviciu de informatii, Claudiu Saftoiu (foto), a trimis ieri Parlamentului lamuririle in plic. Stampilata „secret", scrisoarea a ajuns ieri-dimineata la Comisia pentru controlul SIE. De citit, au citit-o doar doi membri ai comisiei. Presedintele Romeo Raicu si secretarul Nicolae Nita, care au trimis copii ale scrisorii catre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, catre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si catre presedintele PSD, senatorul Mircea Geoana, practic toti cei care au cerut comisiei sa ceara lamuriri SIE.

Initial, o data cu scrisoarea trebuia sa mearga pentru audieri in comisie si seful SIE. A venit insa doar scrisoarea, deoarece prezenti nu ar fi putut sa fie decit cei doi membri de mai sus. Asta pentru ca, desi comisia este formata din cinci membri, un loc este liber deoarece PSD nu a desemnat un inlocuitor pentru George Maior, liberalul Daniel Ilusca era plecat in delegatie in strainatate, iar peremista Daniela Buruiana este euroobservator si in general este plecata la Bruxelles.

Fantoma de la Parlament

Lipsa de cvorum din Comisia SIE l-a pacalit si pe presedintele Camerei Deputatilor, care in momentul in care primit documentul venit de la SIE a comunicat presei ca in Parlament, o data cu scrisoarea, a fost si Claudiu Saftoiu, venit sa dea explicatii membrilor comisiei. Confuzia presedintelui Camerei le-a dat batai de cap celor doi membri ai comisiei care s-au chinuit ieri toata ziua sa infirme prezenta sefului SIE. Despre continutul scrisorii nimeni nu a vrut sa spuna insa nimic. Doar un comunicat al SIE a incercat sa lamureasca si aceasta problema, explicind, fara alte detalii, ca este vorba despre cazul celor doi romani rapiti in Irak.