Tarom a luat decizia de a introduce cursa Bucuresti-Craiova bazindu-se pe potentialul oferit de capsunari si de parlamentari.

Conducerea Tarom sustine ca deschiderea cursei s-a bazat pe un studiu de piata, insa acesta a aratat „doar un trafic potential intre Bucuresti si Craiova". Gabriel Dumitrescu, directorul general al Tarom, spune ca s-a orientat spre oltenii care lucreaza in Spania sau in Italia si care ar iesi mai ieftin daca ar zbura cu avionul de la Craiova la Bucuresti, apoi spre tara de destinatie decit daca ar pleca de la Timisoara cu autocarul. „In saptamina pierduta pe drum cu autocarul ei nu sint platiti si de aceea avionul, care face doar o zi, nu este o solutie scumpa, chiar si pentru un om fara resurse", isi exprima convingerea directorul Tarom. Dumitrescu este dezamagit si de dezinteresul parlamentarilor de Dolj fata de aceasta cursa, deschisa si la insistentele acestora. Directorul general Tarom a spus ca ministrul Radu Berceanu (foto), originar din Craiova si senator PD de Dolj, nu a avut nici un amestec in decizia Tarom de a introduce aceasta cursa.

Esec total

Pina acum, din cele trei perechi de curse dus-intors programate intre Bucuresti si Craiova, doar prima, cea inaugurala, a zburat, dar si aceasta la o incarcare a aeronavei de doar 30%. Aceasta in conditiile in care pe restul curselor este o incarcare de 60-70%. Nici bucurestenii si nici oltenii nu s-au inghesuit la zbor. „Mai studiem inca o luna jumatate-doua cursa si daca nu va fi rentabila o suspendam", spune directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu.

Prost pusa si necunoscuta

Olguta Vasilescu, deputat PRM de Dolj, a aflat ca poate ajunge in circumscriptie cu avionul dintr-un obscur biletel gasit pe biroul sau de la Parlament. Nu din vreo reclama de la televiziune sau radio, cum ar fi fost normal, crede aceasta. „Nu este de mirare ca oamenii nu stiu de cursa si, prin urmare, nu o folosesc. Trebuia popularizata cu reclame la radio si tv", spune Vasilescu. In plus, cel putin pentru parlamentari, cursa e prost pusa. „Nu imi permit sa plec joi la ora 11.30 din Bucuresti pentru a prinde cursa la ora 13.00, deoarece am inca activitate la Parlament, iar luni trebuie sa fiu la 8 in Bucuresti, iar cursa pleaca la 10 din Craiova", spune deputatul.