Companiile mari inregistrau, la finele anului trecut, restante bugetare de 5,44 miliarde de lei, in scadere cu aproape 30% fata de nivelul din 2005.
Cea mai mare parte a restantelor marilor contribuabili este catre bugetul asigurarilor s
Companiile mari inregistrau, la finele anului trecut, restante bugetare de 5,44 miliarde de lei, in scadere cu aproape 30% fata de nivelul din 2005.
Cea mai mare parte a restantelor marilor contribuabili este catre bugetul asigurarilor sociale de stat, cu un total 2,84 miliarde de lei. Sumele restante la bugetul de stat insumau la 31 decembrie 2006, 2,1 miliarde de lei, cu circa 70% sub nivelul din 2005, iar datoriile la bugetul asigurarilor de sanatate s-au injumatatit, totalizand 146,4 milioane de lei, potrivit Mediafax. Compania Nationala CFR se afla pe pozitia a doua in topul restantierilor dupa Compania Nationala a Huilei, cu datorii de circa 826,2 milioane de lei. Pe urmatoarele doua locuri se plaseaza Tractorul Brasov si Termoelectrica, cu restante de 473,2 milioane de lei si, respectiv, 349,1 milioane de lei. O parte dintre companiile pentru care Guvernul a decis, la finele anului trecut, anularea datoriilor catre buget aferente anului 2005 se regasesc in topul datornicilor si in 2006, dovada ca acumuleaza pierderi in fiecare an. Executivul a anulat datoriile inregistrate de 34 companii din sectorul energetic, transporturi si utilitati public, in suma de circa 700 milioane de euro.In categoria marilor contribuabili sunt incluse companiile cu o cifra de afaceri de cel putin 70 de milioane de lei. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.