Ani buni, baza sportiva Vitan a fost intr-o paragina totala. Din 2003 s-a inceput reabilitarea acestei parti integrante a CS Olimpia Bucuresti. Incet, incet, cu sprijinul MTS, actual ANS, dar si cu ajutorul Primariei Sectorului 3, baza si-a recapa
Ani buni, baza sportiva Vitan a fost intr-o paragina totala. Din 2003 s-a inceput reabilitarea acestei parti integrante a CS Olimpia Bucuresti. Incet, incet, cu sprijinul MTS, actual ANS, dar si cu ajutorul Primariei Sectorului 3, baza si-a recapatat stralucirea de alta data, avand in dotare un teren de rugby, pista de atletism, tribune, teren de calarie si manej, terenuri de tenis, grajduri si spatii de depozitare furaje, atelier de intretinere, birouri, vestiare si anexe.
"Dintr-o nenorocire a ajuns o baza de elita", ne marturisea Octavian Dimofte, directorul CS Olimpia, unitate din subordinea ANS. Din punct de vedere juridic, insa, situatia este neclara, inca o parte a patrimoniului sportiv fiind pe cale sa se piarda din nestiinta unora sau dezinteresul altora. Baza Sportiva Vitan face parte din domeniul public al statului (reprezentat de Ministerul Finatelor Publice), de interes national, terenul aferent fiind cuprins in inventarul centralizat de catre MFP la pozitia nr. 35317 din anexa 30-33, inventar ce face parte integranta din HG 2060/2004, in prezent inlocuita prin HG 1705/2006. Cu toate ca dreptul de administare al intregii suprafete de teren aferente bazei apartine ANS, CS Olimpia este angrenat intr-o multime de procese de retrocedare, aflate in diferite stadii, riscand sa piarda o parte a bazei. Cu toate ca in art 79 din Legea 69/2000 se stipuleaza ca desfintarea unei baze sau schimbarea destinatiei nu se poate face decat printr-un HG si nici nu este posibila dezintegrarea, de cand a aparut Legea 10/2001 o serie de fosti proprietari au depus notificari prin care solicita restituirea in natura, in masura in care aceasta este posibila, sau despagubiri. "Greseala este ca actele au fost depuse la Primaria Municipiului Bucuresti, desi aceasta nu are nici o calitate pentru terenul cu pricina. Conform legislatiei in vigoare, ar trebui sa se verifice care este unitatea detinatoare. Numai ca Primaria nu informeaza nici ANS, nici CS Olimpia, instantele nu mai verifica tot dosarul si nimeni nu ne cheama in proces decat in faze finale, de executare", ne declara, ieri, avocata Eliza Stoicescu. "In plus, ANS sustine ca ea este titularul dreptului de administrare, cu toate ca in cadastrul pe care l-am facut noi aparem ca administrator. Ar trebui sa initieze de urgenta o Hotarare de Guvern. Noi am trimis agentiei notificarile, dar tot noi suntem chemati in justitie si nu putem invoca art 78 si 79 din Legea 69, pentru ca nu suntem parte in proces", a adaugat aparatoarea CS Olimpia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.