Cresterea si educarea copilului nu sunt singurele obligatii ale parintilor, atrag atentia specialistii si autoritatile din Romania. "A spune ce inseamna a fi un parinte bun este foarte greu. Parintele este principalul responsabil pentru buna crestere
Cresterea si educarea copilului nu sunt singurele obligatii ale parintilor, atrag atentia specialistii si autoritatile din Romania. "A spune ce inseamna a fi un parinte bun este foarte greu. Parintele este principalul responsabil pentru buna crestere a copilului. El trebuie sa asigure copilului o buna dezvoltare atat fizica cat si psihica. Parintii nu trebuie sa se limiteze la a-i oferi copilului imbracaminte, sa-i ofere hrana sau sa-l trimita la scoala. Noi recomandam un dialog permanent cu copilul, acordarea unui timp calitativ pentru copilul nostru prin care sa incercam sa ne apropiem si sa-i transmitem tot ceea ce are nevoie pentru o buna dezvoltare" a declarat ieri, presedintele Autoritatii Nationale pentrru Protectia Drepturilor Copilului, Bogdan Panait, cu ocazia lansarii campaniei "Si tu poti fi un parinte mai Bun!". Prin aceasta campanie ANPDC incearca sa sugereze raspunsuri la intrebarile "Ce inseamna sa fii un parinte bun?", "Cum sa corectam comportamentele nedorite ale copiilor?" si "Cum putem preveni fenomenul copiilor strazii?". Campania va incerca, prin intermediul a patru spoturi tv, spoturi radio si afise difuzate la nivelul intregii tari, sa-i determine pe parinti, indiferent de situatia lor materiala, sa-si reevalueze relatiile pe care le au cu proprii copii, dandu-le alternative pentru educarea lor, altele decat violenta. Aceasta "ofensiva" impotriva violentei se va derula pe parcursul a patru luni (31 ianuarie - 30 mai).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.