Ministrul Finantelor promite sa dea drumul legii in maximum doua luni.

Fondul Proprietatea (FP) va deveni functional in prima jumatate a acestui an, definitivarea cadrului legislativ urmind sa fie finalizata la finele lui februarie sau inceputul lui martie, a declarat Sebastian Vladescu.

FP a generat anumite „imperfectiuni" ale legii generale, prin faptul ca nu are inca un cadru legislativ de functionare, a spus Vladescu. „Purtam discutii cu celelalte ministere care au companii ce vor face parte din portofoliul Fondului. Imediat dupa ce cadrul legislativ va fi aprobat, speram ca undeva in aceasta luna sau cel tirziu inceputul lunii martie vom incepe procedurile de efectivizare a acestui Fond", a declarat Vladescu.

Acum doua zile, premierul i-a cerut ministrului Finantelor sa clarifice de urgenta situatia FP, dupa ce CEDO a aratat ca sistemul de despagubire prin Fond nu functioneaza si a obligat statul roman la plata de daune catre fostii proprietari. Actul normativ de modificare a legislatiei Fondului Proprietatea este, din toamna, la Ministerul Finantelor.