Potrivit acestor publicatii, Chirac a declarat, in cadrul unui interviu comun, difuzat luni, ca cel mai periculos lucru nu este faptul ca Iranul ar poseda o bomba nucleara. "Unde va lansa Iranul aceasta bomba? Asupra Israelului? Bomba nu va parcurge
Potrivit acestor publicatii, Chirac a declarat, in cadrul unui interviu comun, difuzat luni, ca cel mai periculos lucru nu este faptul ca Iranul ar poseda o bomba nucleara. "Unde va lansa Iranul aceasta bomba? Asupra Israelului? Bomba nu va parcurge 200 de metri si Teheranul va fi distrus", a comentat liderul de la Elysee. Ulterior, Chirac s-a intalnit din nou cu jurnalistii si a revenit asupra declaratiilor. "Marti, presedintele a considerat ca este necesar sa revina asupra afirmatiilor sale", explica Le Nouvel Observateur. "A fost un rezumat schematic, extrem de schematic. Mai mult, este o formulare pe care o retractez". "Cand Chirac il rectifica pe Chirac", titreaza saptamanalul francez Le Nouvel Observateur, in timp ce International Herald Tribune scrie "Chirac viseaza, apoi revine", facand referire la acest interviu. "Chirac, deloc ingrijorat de un Iran nuclear - apoi rectifica", titreaza, la randul sau, The New York Times. Contactat de agentiile de presa, presedintele francez nu a comentat aceste informatii. Premierul francez, Dominique de Villepin, prezent, ieri, la Bucuresti, a oferit asigurari ca nu exista nici un "spatiu pentru polemici", dupa confuziile din jurul declaratiilor lui Jacques Chirac. Villepin a citat Rezolutia 1737 a ONU, care impune sanctiuni Iranului pentru refuzul de a-si suspenda activitatile nucleare controversate. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.