In favoarea textului de eliminare propus de senatorul social-democrat Serban Nicolae au votat PSD, PC, PRM si senatorul liberal Norica Nicolai. "Sunt unii care au fost jigodii cu majuscula, fara sa fi fost membri PCR", si-a sustinut Nicolae ideea. Pr
In favoarea textului de eliminare propus de senatorul social-democrat Serban Nicolae au votat PSD, PC, PRM si senatorul liberal Norica Nicolai. "Sunt unii care au fost jigodii cu majuscula, fara sa fi fost membri PCR", si-a sustinut Nicolae ideea. Presedintele Comisiei, Peter Eckstein, a solicitat ca amendamentul sa nu fie eliminat. "Sunt asimilati colaboratorilor fostei Securitati fostii lideri ai PCR, care, prin deciziile date, au afectat drepturile si libertatile fundamentale ale omului", a fost forma pe care udemeristul a propus-o pentru inlocuirea textului initial. Presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a subliniat ca adoptarea acestui amendament "nu este benefica pentru activitatea CNSAS, pentru procesul de deconspirare a Securitatii". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.