Liderul deputatilor PRM, Lucian Bolcas, a declarat, ieri, ca modificarea legii referendumului este la fel de democratica precum inceperea procedurilor de suspendare a presedintelui, dezvaluind ca printre probele materiale din documentul de suspendare
Liderul deputatilor PRM, Lucian Bolcas, a declarat, ieri, ca modificarea legii referendumului este la fel de democratica precum inceperea procedurilor de suspendare a presedintelui, dezvaluind ca printre probele materiale din documentul de suspendare se afla si demisiile lui Fulga si Timofte. Bolcas a sustinut ca modificarea legii referendumului este la fel de democratica precum si procedurile de suspendare a sefului statului, raspunzandu-i astfel lui Traian Basescu, care a afirmat, ieri, ca demersul opozitiei de suspendare este constitutional masura in care respecta Constitutia si legile in vigoare, la momentul inceperii mandatului, fara incercari de a aduce modificari legislatiei in asa fel incat sa faca facil procesul revocarii din functie.Liderul deputatilor PRM a respins acuzatiile potrivit carora opozitia ar schimba regulile in timpul jocului. "Legea referendumului asa cum exista ea prevede o absurditate care nu exista in nicio tara europeana", a spus el. Deputatul PRM a explicat ca "nu se poate cere voturi a jumatate plus unu din numarul electoratului" pentru ca neprezentarea la vot ar echivala cu o abtinere, adica tot o forma de exprimare a unui vot. Bolcas a dezvaluit ca in documentul elaborat in colaborare cu juristii PSD care expune motivele pentru suspendarea presedintelui sunt mentionate nu numai declaratii ale sefului statului, ci exista si ceea ce el a numit probe materiale. Printre acestea, a precizat Bolcas, se afla demisiile fostilor sefi SRI si SIE, depuse si avizate de catre Presedintie, apoi trimise in copie la Parlament. In opinia lui Bolcas, acesta ar fi un exemplu al incalcarii principiului separatei puterilor in stat de care se face vinovat Traian Basescu. Procedurile de demisie nu sunt reglementate in legile de organizare a serviciilor, opozitia si PNL invocand, in scandalul demiterilor sefilor de servicii, faptul ca demisiile ar fi trebui depuse la Parlament, ceea ce Fulga si Timofte ar fi facut.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.