Produsele romanesti si bulgaresti din carne de porc neinsotite de un certificat veterinar autorizat ar putea fi oprite la granita cu Ungaria, a declarat presedintele Autoritatii Veterinare din Ungaria, Miklos Suth, citat de MTI. Dupa aderarea
Produsele romanesti si bulgaresti din carne de porc neinsotite de un certificat veterinar autorizat ar putea fi oprite la granita cu Ungaria, a declarat presedintele Autoritatii Veterinare din Ungaria, Miklos Suth, citat de MTI.


Dupa aderarea la Uniunea Europeana, Romania si Bulgaria au acceptat sa nu treaca granita cu produse care pot raspandi pesta, adaugand ca acesta este motivul pentru care calatorii cu astfel de alimente au fost opriti la frontiera. Miklos Suth a transmis agentiei MTI un comunicat dupa ce jurnalisti romani au transmis imagini cu ceea ce au spus ca ar fi produse animale confiscate la frontiera ungara. Suth a explicat ca tratarea produselor de porc la temperaturi inalte este insuficienta, iar pentru a trece frontiera cu astfel de alimente este necesar un certificat din partea unui veterinar autorizat. In Romania si Bulgaria au fost depistate focare de pesta porcina. Din acest motiv, porci vii sau produse de porc care nu au fost tratate la temperaturi ridicate nu pot fi transportate in nici o zona din Uniunea Europeana si deci nici in Ungaria, a explicat Suth. Purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii de la Budapesta a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, interdictia va ramane in vigoare cel putin pana la data de 30 septembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.