Prognoza meteorologilor a fost exacta si aproape jumatate din tara a fost cuprinsa de zapada si de vanturi puternice. La Arad, vantul a smuls acoperisul unei cladiri, care a avariat usor un autoturism parcat pe strada, fara a exista raniti. In schimb
Prognoza meteorologilor a fost exacta si aproape jumatate din tara a fost cuprinsa de zapada si de vanturi puternice. La Arad, vantul a smuls acoperisul unei cladiri, care a avariat usor un autoturism parcat pe strada, fara a exista raniti. In schimb, la Craiova, un alt acoperis luat de vant a avariat grav masina pe care a cazut. Vantul puternic si ploaia in rafale au lasat 27 de sate hunedorene fara curent electric, in noaptea de duminica spre luni. In judetul Arad au fost 27 de localitati plus un cartier din Arad, iar in Salaj alte 4. Cele mai multe localitati fara curect electric au fost inregistrate in Dolj - 43, 50 de puncte de transformare fiind avariate.
In cabana de la Balea Lac, din Muntii Fagaras, au ramas blocati 50 de turisti, deoarece telecabina nu a mai functionat din cauza vantului puternic. Si in cabana Caraiman, din Muntii Bucegi, au ramas blocati 20 de turisti. De altfel, telecabinele de pe Valea Prahovei nu functionau, ieri, din cauza vantului.
Drumurile din judetul Cluj au fost serios afectate de zapada. Drumarii au lucrat la deszapezire, dar in timp ce deschideau un drum, altul se inchidea. DN 13B intre localitatile Gheorgheni si Praid, judetul Harghita, a fost blocat mai bine de sase ore. Sirul de masini oprite s-a intins pe distante de kilometri pana in apropiere de Sovata. Pe Valea Jiului, Drumul European E79, intre Petrosani si Banita, a fost inchis din cauza zapezii. La acesta se adauga si alte drumuri care ajung la cabanele din munti. Si DN 67C, care duce spre Ranca, a fost inchis, dar turistii ramasi in statiune nu sunt in pericol.
Circulatia dinspre judetul Suceava spre judetele Bistrita Nasaud si Maramures, prin pasul Tihuta, respectiv pasul Prislop, este permisa doar autovehiculelor echipate corespunzator conditiilor de iarna, a declarat, ieri, prefectul de Suceava, Orest Onofrei. El a aratat ca, pentru a se evita producerea de blocaje, inaintea zonelor inzapezite, echipaje de Politie restrictioneaza accesul in aceste zone vehiculelor ce nu sunt echipate corespunzator. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.