In acelasi timp, in sedinta BPN de ieri, conducerea pesedista a ajuns la concluzia ca Antonie Iorgovan si echipa au dat dovada de un prea mare exces de zel in redactarea sesizarii care va fi trimisa Curtii Constitutionale. Astfel, pesedistii i-au
In acelasi timp, in sedinta BPN de ieri, conducerea pesedista a ajuns la concluzia ca Antonie Iorgovan si echipa au dat dovada de un prea mare exces de zel in redactarea sesizarii care va fi trimisa Curtii Constitutionale. Astfel, pesedistii i-au cerut lui Iorgovan sa mai taie din cele 50 de pagini ale documentului si sa se rezume la amanunte care chiar intereseaza.
Sesizare stufoasa
Liderul pesedistilor, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca juristii PSD nu au realizat inca o forma finala a sesizarii care trebuie depusa la Curtea Constitutionala, dar a aratat ca in cursul acestei saptamani ea va fi gata, dupa ce PRM si PC vor fi adus amendamente si sugestii. Potrivit lui Geoana, in prima instanta, partidele vizate pentru negocieri sunt cele din Opozitie, respectiv PRM si PC. Cat priveste o eventuala sustinere din partea liberalilor pentru suspedendarea sefului statului, Geoana a evitat sa dea un raspuns clar, aratand doar ca o decizie in acest sens apartine strict conducerii PNL. Potrivit unor surse din PSD, in sedinta de ieri a BPN, liderii partidului i-au reprosat lui Antonie Iorgovan ca documentul care va fi trimis Curtii Constitutionale si care cuprinde abaterile lui Basescu de la Constitutie este prea mare si ar mai trebui concentrat, de la opt capitole si 50 de pagini cat are in prezent, la cateva puncte esentiale.
Iliescu are o stima afectata
Fostul sef al statului l-a suspendat si el ieri din vorbe pe actualul presedinte, referindu-se la o serie fapte si declaratii de-ale sefului statului, care, a sustinut Iliescu, justifica demersul PSD. Potrivit lui Iliescu, seful statului ignora prevederile constitutionale care stabilesc rolul si locul sefului statului. "Traian Basescu trebuie sa fie mediator, ori el a proclamat, si o face in practica, faptul ca vrea sa fie presedinte-jucator, aceasta este o viziune anticonstitutionala", a explicat Iliescu. Potrivit liderului PSD, faptul ca presedintele nu respecta Constitutia se reflecta in toate activitatile acestuia. "In loc sa fie factor de mediere, de rezolvare a conflictelor, el a devenit provocatorul conflictelor politice din societatea romaneasca. Presedintele nu se consulta nici cu partidele, in afara de faptul ca ignora total opozitia, nici chiar cu cei care a venit la putere si cu care trebuie sa conlucreze nu are o relatie normala", a continuat Iliescu. Intrebat daca presedintele va avea de castigat din acest demers, Iliescu a aratat ca "PSD isi asuma acest risc, de a pierde in ochii nu stiu cui". In plus, Iliescu a aratat ca, personal, nu-l mai stimeaza pe Traian Basescu, pentru ca nu si-a cerut scuze in mod public pentru afirmatiile "calomnioase" facute la adresa lui la TVR. "Nu era firesc (n.r. sa-si ceara scuze)? Deci stima mea pentru aceasta persoana, care indeplineste temporar functia de presedinte al tarii, este afectata", a mai spus Iliescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.