Farmec monografic
Colectia "Monografiile Arhitext" va fi inaugurata azi, orele 17.00 la Libraria Carturesti din Capitala, odata cu lansarea lucrarii "Farmecul discret al arhitecturii" de Radu Mihailescu, prima monografie a unui arhitect roman contemporan. Marti, 30 ianuarie, la orele 17, la Libraria Carturesti din str. Arthur Verona nr 13. Tiparita bilingv (romana-engleza), monografia (176 de pagini color) cuprinde cele mai importante proiecte ale lui Mihailescu prezentate in imagini, schite si desene, un interviu, un articol teoretic si insemnari ale autorului. Arhitect timisorean cu numeroase premii nationale si internationale la concursuri de specialitate, Radu Mihailescu este si o prezenta activa la expozitii din Italia, Grecia si Brazilia. (L.D.)
Cojar sarbatorit cu Nenea Iancu
Volumul "Maestri ai teatrului romanesc in a doua jumatate a secolului XX" ii este dedicat lui Ion Cojar si va fi lansat azi, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), in prezenta unor fosti studenti - actuale personalitati in domeniul artistic: Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Mircea Albulescu, Ion Lucian, Luminita Gheorghiu, Dan Puric, Mircea Rusu, Stefan Banica Jr. Anual, pe 30 ianuarie, de ziua patronului sau spiritual I.L. Caragiale, UNATC sarbatoreste Ziua sa, ocazie cu care Facultatile de Teatru si de Film vor arata o parte din laboratorul de creatie al tinerilor. Programul include demonstratii ale studentilor de la sectiile de papusi si coregrafie, o selectie din filmele premiate la editia de anul trecut a Festivalului CineMAiubit, dedicat filmelor de scoala, si un atelier al anului IV Arta actorului, coordonat de profesorul Adrian Titieni, pe textul lui I.L. Caragiale "Incepem!". (L.I.)
"Cobaiul (In)coruptibil"
Incepand de ieri si pana pe 11 februarie, Galeria NIT din Bucuresti gazduieste expozitia de pictura "Cobaiul (In)coruptibil". Expun studenti ai Uiversitatii Nationale de Arta Bucuresti, sectia pictura, clasa prof. univ. Marcel Bunea: George Plescan, Monica Paduraru, Diana Patriciu, Nicolae Badea, George Stoica, Ana Maria Chiorean, Ioana Murariu, Angela Diaconu, Madalina Baboiu, Alexandra Petrescu, Cristina Dragomir, Marina Capatana. (L.D.)
"Padurea spanzuratilor" la francezi
In aceasta seara, la Institutul Cultural Roman din Paris va fi lansat romanul "Padurea spanzuratilor" de Liviu Rebreanu. Scriitorul a fost publicat la editura Zo (Geneva si Paris, 2006), in colectia "Clasicii lumii". Seara se va incheia cu proiectia filmului omonim, regizat de Liviu Ciulei (premiul pentru regie, Cannes, 1965). (L.I.)